Zoeken Menu
Sluit

Wereldklasse bij Musis & Stadstheater

Internationale acts in dans, muziek en theater in hartje Arnhem

Pop, klassieke muziek, dans en theater van internationaal topniveau beleef je de komende maanden in Arnhem. De drie programmeurs van Musis & Stadstheater Arnhem strikten daarvoor internationale top-acts. Onder de noemer Wereldklasse wordt publiek getrakteerd op voorstellingen en concerten van ongekend kaliber. “Passend bij een culturele hoofdstad.”   

“Waar liefhebbers van dans, muziek en theater uit de regio meestal naar de Randstad moeten omdat internationale acts als vanzelfsprekend daar geprogrammeerd worden draaien wij het nu om”, zegt Kenne Peters, programmeur klassieke muziek. “Kom maar naar Arnhem om concerten en voorstellingen van topniveau bij te wonen. Bijzonder is dat deze serie ook optredens van talent bevat dat nog niet bij het grote publiek bekend is maar al wel door kenners gekoesterd wordt. Welk concert of voorstelling je ook kiest, één ding is zeker: je luistert en kijkt naar topuitvoerders.”

Op het gebied van klassieke muziek, het programma waarvoor Kenne de krenten in deze serie uit de pap vist, geldt de Franse sopraan Véronique Gens als persoonlijk favoriet. Een fenomenaal goede zangeres, noemt hij haar. “Op-en-top Frans ook. Als geen ander weet zij de sensualiteit van het werk van componist Reynaldo Hahn te vertolken. Soms popachtig en zoet, dan weer mysterieus.”

Ingrid Scheper, programmeur theater, vindt dat Musis & Stadstheater Arnhem qua diversiteit in programmering lef toont. “Als hoofdstad van het Oosten blijven we daardoor altijd het artistiek eendje in de bijt”, zegt ze.

De serie Wereldklasse doet dat met voorstellingen die, zoals ze het zelf noemt, een ‘wow’ opleveren. “Bij ons beleef je wat je niet eerder zag of al kent. Zoals L.E.V. van choreografe Sharon Eyal, die de wereldtop in dans brengt, qua sfeer, niveau én uitvoering.”

In de categorie pop, wereldmuziek en jazz trekt programmeur Masja Schimscheimer de registers open voor Wereldklasse. Tokio Hotel en Mustafa Sandal komen naar Arnhem. Ook in de serie een concert van Altin Gun samen met het Metropole Orkest. Veelkleurig, verwarmend en verrassend. Passend bij het niveau van wereldklasse en een grote concertzaal als Musis.

Al onze wereldklasse voorstellingen vind je hier

Fatoumata LR