Zoeken Menu
Sluit

Programma Uitnacht Arnhem bekend!

Het programma van Uitnacht Arnhem is bekend! Tijdens hét culturele feest van Arnhem beleef je in Musis dansworkshops, een tentoonstelling en toffe optredens van o.a. KIMONO en PHION.

Uitnacht Arnhem vindt plaats op vrijdag 27 januari 2023 van 16:00-05:00. Iedereen kan de cultuur die Arnhem rijk is meemaken en er is voor elk wat wils: van kinderprogramma tot urban, klassieke muziek, dans, snoeiharde bands, gevoelig spoken word, prachtige films, beeldende kunst, singer-songwriters en nog veel veel meer! Alles is gratis te bezoeken en je hoeft op een uitzondering na nergens te reserveren.

Beleef de Uitnacht in volle glorie en ontdek een grote variëteit aan voorstellingen en mooie ontmoetingen. Bezoek voor het volledige programma en meer informatie uitnacht.com.

Programma Musis

Audiotour – 175 jaar Musis
Aanvang: Doorlopend te bezoeken
Locatie: Frombergfoyer/Muzenfoyer - Musis
Musis bestaat 175 jaar. Ter ere van dit jubileum is er eerder een boek uitgebracht waarin de rijke geschiedenis van Musis wordt vertelt. Tijdens de Uitnacht openen we onze blijvende foto expositie met audiotour, waarin je wordt meegenomen naar een selectie van alle bijzondere evenementen die gedurende de afgelopen 175 jaar plaats hebben gevonden in Musis. Het enige dat je nodig hebt is een mobiele telefoon.


Introdans - Live repetitie ‘Bach’
Aanvang: 18:00 | 20:00
Locatie: Parkzaal
Neem een kijkje achter de schermen bij een openbare repetitie van 'Bach', een nieuwe voorstelling die in maart in première gaat. Sprankelend, verbindend en verstillend. In de voorstelling 'Bach' laten drie choreografen zich op geheel eigen wijze inspireren door het imposante oeuvre van de wereldberoemde componist. Tijdens deze openbare repetitie worden twee van de drie choreagrafiën gedanst. Publiek is van harte welkom om deze openbare repetitie bij te wonen!

Selon désir | Choreografie Andonis Foniadakis
Selon désir is een wervelwind van energie en verlangen, gezet op de openingskoren van zowel de Mattheüs- als de Johannespassie van Bach. ‘Het is ongelofelijk wat choreograaf Andonis Foniadakis met de dansers doet,’ aldus artistiek directeur Roel Voorintholt. ‘Hij vraagt het uiterste van hen, laat echt elke vezel bewegen. Zijn werk laat niemand onberoerd.’

Corpus Bach | Choreografie Sidi Larbi Cherkaoui
Dat choreografie en muziek ideale (dans)partners zijn, is bekend. In het speelse Corpus Bach tilt de Vlaams-Marokkaanse dansmaker Sidi Larbi Cherkaoui dit partnerschap naar een hoger plan. Iedere noot die de cellist, live op het podium, speelt komt terug in de golvende lichamen van de dansers, van hun tenen tot aan hun vingertoppen.


PHION x Wijgers - Workshop Wals dansen met de strijkers van PHION
Aanvang: 18:00 | 20:00
Locatie: Muzenzaal
Dansavonden waren in Musis mateloos populair. Het jubileumjaar van Musis is het uitgelezen moment om deze traditie nieuw leven in te blazen! Onder live begeleiding van de strijkers van PHION, orkest van Gelderland & Overijssel, kun je in de Muzenzaal korte workshops Wals dansen volgen. Binnen no-time heb je de beginselen van de Engelse en Weense Wals onder de knie en zwier en zwaai je door de zaal!


De Ereprijs
Aanvang: 18:30 | 19:30
Locatie: Parkfoyer
De Ereprijs treedt op met een dynamisch en ritmisch programma dat de grens tussen genres overschrijdt. Op het snijvlak van funk en avant-garde boeit het orkest en zorgt het voor een unieke beleving. Onder leiding van Hebe de Champeaux speelt het veertien-koppige orkest werken van Mary Finsterer, John Krosrud en Mátyás Wettl. Hoewel de drie componisten uit verschillende landen en muzikale achtergronden komen hebben ze gemeen dat ze aan het Amsterdams Conservatorium hebben gestudeerd. Hun stukken nemen ons mee naar de uithoeken van jazz, naar een kruising met funk of naar een reflectie over het gebruik van kleuren in de orkestratie. Ze blijken verre van tegengesteld te zijn, ze versterken elkaar en vormen een programma waarin het aan beweging niet ontbreekt. Daarmee laat De Ereprijs zien dat hun nieuwsgierigheid en hun durf om te experimenteren naar een onverwachte, swingende en vrolijke samenstelling kan leiden.


BOYS ACTION
Aanvang: 19:00
Locatie: Parkzaal
BOYS ACTION is een talentontwikkelingsnetwerk speciaal voor jongens die willen dansen. Ze worden onderwezen in de dansstijlen Modern, Klassiek, Acrobatiek en Breakdance. Ze trainen in de studio's van ArtEZ Arnhem en hebben de leeftijden van 8 tot 18 jaar. O.l.v. Gijs Hanegraaf, freelance danser en dansdocent bij BOYS ACTION, zullen de jongens een korte training, groepsstukken en solo's presenteren.


Flor de Fango – Tangoworkshop
Aanvang: 19:00
Locatie: Muzenzaal
De workshop Argentijnse tango gaat over contact en improvisatie, initiëren, spelen en muzikaliteit. Kennismaking met de elementen van de Tango. Workshop door Toine & Monique docenten van Flor de Fango.


Eddie Solomon
Aanvang: 19:00 | 20:00
Locatie: Parkfoyer
Eddie Solomon is een muzikant met een heel eigen geluid. Hij geeft op een uniek manier vorm aan zijn spel met viool, gitaar en stem. Zijn invloeden zijn onder andere Jeff Buckley, The Doors, Lou Reed, Balanescu Quartet en Ralph Vaughan Williams. Hij maakt melancholische popsongs met thema’s zoals liefde, dood en religie.


KIMONO
Aanvang: 21:00
Locatie: Parkfoyer
KIMONO (Thierno Levi Bio, voorheen ‘KIMONOMANDEM’) is een voorloper als het gaat om de sound van hedendaagse R&B. De aan zijn mondkap te herkennen zanger schildert met zijn muziek een wereld die bij vlagen doet denken aan het werk van internationale artiesten als The Weeknd, PartyNextDoor en Bryson Tiller. Het zwoele, maar ongepolijste, stemgeluid van de uit Arnhem afkomstige zanger sluit haarfijn aan op de wavy experimentele, down tempo beats van zijn producers Aizen Sama en BENG. Met zijn Nederlandstalige repertoire bekleedt KIMONO een unieke plek in het urbangenre en wordt hij door zijn collega-artiesten en toonaangevende media (zoals Noisey, 3VOOR12, i-D Magazine en Puna.nl) getipt als grote belofte. In 2022 won KIMONO de ‘Cultuurprijs Arnhem’ en richtte hij de culturele community ‘t Weeshuis’ op.