Zoeken Menu
Sluit

Toegankelijkheid

Musis & Stadstheater is gastvrij en doet haar uiterste best iedereen een plezierige avond uit te bieden. Daarom doen we er alles aan om ons theater en concertgebouw voor alle bezoekers toegankelijk te maken.

Zelfredzaamheid

Kom je een bezoek brengen aan Musis & Stadstheater? Dan moet je zelfredzaam zijn.
Wij hebben geen servicemedewerkers die je kunnen begeleiden naar uw plaats of  met andere zaken, zoals bijv. een toiletbezoek. Wel bieden wij uw eigen begeleider mogelijkheden voor een ticket tegen gereduceerd tarief. Lees hieronder waar u gebruik van kunt maken.

Rolstoelplaatsen, begeleidersplaatsen en rollators

Alle zalen beschikken over een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Deze reserveer je telefonisch via ons bespreekbureau op 026 - 443 73 43. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Geef je bij je reservering de maten van je rolstoel door?

Kun je niet zelfstandig de zaal in komen? Dan raden wij aan om een begeleider mee te nemen. Een begeleidersplaats (CJP-prijs) kan tegelijk met de rolstoelplaats worden gereserveerd. Neem ook hiervoor telefonisch contact op met ons bespreekbureau op 026 - 443 73 43.

Je kunt in de meeste zalen met je rollator tot aan de stoel komen. Bij aanvang van de voorstelling kan één van onze medewerkers deze voor je buiten de zaal plaatsen. Zo zorgen we ervoor dat de gangpaden vrij blijven. Na de voorstelling zorgt een medewerker ervoor dat je rollator weer bij u komt.

 

Slechthorende bezoekers

Stadstheater Arnhem beschikt over een Phonak FM systeem voor slechthorenden. Er zijn gratis ontvangers in bruikleen die in combinatie met je eigen gehoorapparaat het geluid versterken. Ook zijn koptelefoons beschikbaar die los van het gehoorapparaat werken.

Musis beschikt in de Parkzaal en in de Muzenzaal over een Assistive Sound FM systeem voor slechthorenden. Er zijn gratis ontvangers in bruikleen die in combinatie met inductieplaatjes en je eigen gehoorapparaat het geluid versterken. Ook zijn koptelefoons beschikbaar die los van het gehoorapparaat werken.


Slechtziende bezoekers

In het Stadstheater zijn met enige regelmaat blindentolken van Komt dat Zien! te vinden. Een blindentolk beschrijft wat er allemaal op het toneel gebeurt. De tolk doet live verslag, net zoals een sportjournalist op de radio. De blinde of slechtziende bezoeker zit in de zaal en kan via een draadloze koptelefoon de extra info van de tolk horen.

Voorafgaand aan deze voorstellingen is een speciale inleiding met ‘meet & feel’. Hier worden de kostuums en het decor beschreven, kunnen rekwisieten van dichtbij bekeken en gevoeld worden en kan worden kennisgemaakt met de spelers. Je leest er alles over op deze pagina over blindentolken in het Stadstheater.

Bezoekers met prikkelgevoeligheid

Musis & Stadstheater biedt voor mensen met een overgevoeligheid voor prikkels, prikkelarme faciliteiten rondom het concertbezoek. Denk daarbij aan een aparte ingang zodat je niet in de rij hoeft te staan, een rustige, prikkelarme ontvangstruimte en indien gewenst, persoonlijke begeleiding. 

Er is een selectie met relatief prikkelarme concerten, bekijk ze hier. Deze concerten zijn in de meeste gevallen onversterkt, hebben weinig tot geen lichtwissels en zijn qua repertoire grotendeels relaxed in de beleving. Bij deze concerten worden de prikkelarme faciliteiten aangeboden. 

Via het bespreekbureau boek je maximaal een week voor het concert je ticket en kun je aangeven van welke voorzieningen je gebruik wilt maken. Er is een beperkt aantal prikkelarme plaatsen beschikbaar.

Goed voorbereid een concert bezoeken? Download dan ons speciale voorbereidingsdocument. In dit document zie je onder andere hoe het gebouw er uitziet, waar de entree is en krijg je een indruk van de rustige ontvangstruimte. Alles wordt met duidelijke foto’s uitgelegd.

Trigger/prikkel waarschuwingen

► Op de webpagina van een concert informeren we over het gebruik van stroboscopische effecten.

► In de concertomschrijvingen geven we geen gedetailleerde informatie over wat er tijdens een concert gebeurt. Bezoekers laten zich graag verrassen. We zijn er ons tegelijkertijd van bewust dat bepaalde beelden, effecten, geluiden voor sommige bezoekers een onwenselijke effect kan veroorzaken.

► Om ervoor te zorgen dat iedereen een goede ervaring heeft, kunt je je laten informeren over mogelijke effecten via ons bespreekbureau.

De toegankelijkheid van Musis & Stadstheater is een continu proces. Momenteel zijn we druk bezig om Musis en het Stadstheater toegankelijker te maken voor mensen met prikkelgevoeligheid.  

 

Heb je nog vragen of tips voor ons, mail dan bespreekbureau@musisenstadstheater.nl. We horen graag van je!