Zoeken Menu
Sluit

Toegankelijkheid

Musis & Stadstheater is gastvrij en doet haar uiterste best voor iedereen een plezierig avondje uit te bieden. Daarom doen we er alles aan om ons theater en concertgebouw voor alle bezoekers goed toegankelijk te maken.

Mindervaliden bezoekers
Rolstoelplaatsen, begeleidersplaatsen en rollators

Alle zalen beschikken over een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Deze reserveert u telefonisch via het bespreekbureau via 026 - 443 73 43. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Geeft u bij uw reservering de maten van uw rolstoel door?

Wanneer u niet zelfstandig de zaal in kunt raden wij u aan een begeleider mee te nemen. Een begeleidersplaats (CJP-prijs) kan tegelijk met uw rolstoelplaats worden gereserveerd. Neem ook hiervoor telefonisch contact op met ons bespreekbureau via 026 - 443 73 43.

U kunt in de meeste zalen met uw rollator tot aan de stoel komen. Bij aanvang van de voorstelling kan één van onze medewerkers deze voor u uit de zaal plaatsen. Zo zorgen we ervoor dat de gangpaden vrij blijven. Na de voorstelling zorgt een medewerker ervoor dat uw rollator weer bij u komt.

Slechthorenden bezoekers

Stadstheater Arnhem beschikt over een Phonak FM systeem voor slechthorenden. Er zijn gratis ontvangers in bruikleen die in combinatie met uw eigen gehoorapparaat het geluid versterken. Ook zijn koptelefoons beschikbaar die los van gehoorapparaat werken.

Musis beschikt in de Parkzaal en in de Muzenzaal over een Assistive Sound FM systeem voor slechthorenden. Er zijn gratis ontvangers in bruikleen die in combinatie met inductieplaatjes en uw eigen gehoorapparaat het geluid versterken. Ook zijn koptelefoons beschikbaar die los van het gehoorapparaat werken.

Slechtziende bezoekers

In het Stadstheater zijn met enige regelmaat blindentolken van Komt dat Zien! te vinden. Een blindentolk beschrijft wat er allemaal op het toneel gebeurt. De tolk doet live verslag, net zoals een sportjournalist op de radio. De blinde of slechtziende bezoeker zit in de zaal en kan via een draadloze koptelefoon de extra info van de tolk horen.

Voorafgaand aan deze voorstellingen is een speciale inleiding met ‘meet & feel’. Hier worden de kostuums en het decor beschreven, kunnen rekwisieten van dichtbij bekeken en gevoeld worden en kan worden kennisgemaakt met de spelers. Je leest er alles over op deze pagina over blindentolken in het Stadstheater.

Bezoekers met prikkelgevoeligheid

Musis & Stadstheater biedt voor mensen met een overgevoeligheid voor prikkels prikkelarme faciliteiten rondom het concertbezoek. Denk daarbij aan een aparte ingang zodat u niet in de rij hoeft te staan, een rustige, prikkelarme ontvangstruimte en, indien gewenst, persoonlijke begeleiding. 

Er is een selectie met relatief prikkelarme concerten, bekijk ze hier. Deze concerten zijn in de meeste gevallen onversterkt, hebben weinig tot geen lichtwissels en zijn grotendeels qua repertoire relaxed in de beleving. Bij deze concerten worden de prikkelarme faciliteiten aangeboden. 

Via het bespreekbureau boekt u maximaal een week voor het concert uw ticket en kunt u aangeven van welke voorzieningen u gebruik wilt maken. Er is een beperkt aantal prikkelarme plaatsen beschikbaar.

Goed voorbereid een concert bezoeken? Download dan ons speciale voorbereidingsdocument. In dit document ziet u onder andere hoe het gebouw er uitziet, waar de entree is en krijgt u een indruk van de rustige ontvangstruimte. Alles wordt met duidelijke foto’s uitgelegd.

Trigger/prikkel waarschuwingen

► Op de webpagina van een concert informeren we over het gebruik van stroboscopische effecten.

► In de concertomschrijvingen geven we geen gedetailleerde informatie over wat er tijdens een concert gebeurt. Bezoekers laten zich graag verrassen. We zijn er ons tegelijkertijd van bewust dat bepaalde beelden, effecten, geluiden voor sommige bezoekers een onwenselijke effect kan veroorzaken.

► Om ervoor te zorgen dat iedereen een goede ervaring heeft, kunt u zich laten informeren over mogelijke effecten via bespreekbureau.

De toegankelijkheid van Musis & Stadstheater is een continu proces. Momenteel zijn we druk bezig om Musis en het Stadstheater toegankelijker te maken voor mensen met prikkelgevoeligheid.  

Heeft u nog vragen of tips voor ons, mail dan bespreekbureau@musisenstadstheater.nl. We horen graag van u!