Zoeken Menu
Sluit

Toegankelijkheid

Musis & Stadstheater is er voor alle bezoekers. Op deze pagina lees je meer over de toegankelijkheid van ons gebouw, onze zalen en voorzieningen en het speciale programma. Zo kun je jouw bezoek aan Musis & Stadstheater goed voorbereiden.

Musis & Stadstheater heeft twee aparte gebouwen. Het Musis (Sacrum) en Stadstheater. Beide gebouwen liggen op een steenworp afstand van elkaar. Het Stadstheater wordt momenteel verbouwd en is volledig gesloten. Theatervoorstellingen vinden hierom plaats in Musis.

Lees hier meer over de verbouwing Stadstheater. 

Entree

Musis heeft een centrale hoofdingang die voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast heeft Musis een tweede entree aan dezelfde zijde die vaak gebruikt wordt tijdens voorstellingen. Deze is ook toegankelijk voor iedereen. Voor aanvang van jouw voorstelling of concert wordt duidelijk aangegeven bij welke ingang jij naar binnen kunt.

Vervoer

Musis & Stadstheater ligt centraal in Arnhem en is per auto en met het openbaar vervoer makkelijk bereikbaar.
Kom je met een speciale taxibus dan is er de mogelijkheid om direct voor de entree te worden afgezet.
Lees hier meer over jouw route naar Musis & Stadstheater.

 

Locatie: MUSIS

In Musis vindt je onze grootste en meest gebruikte zalen. De Muzenzaal & Parkzaal. Deze zalen gebruiken we voor zowel klassieke concerten, popconcerten, bedrijfsevenementen, dance feesten en door de sluiting van het Stadstheater ook als theaterzaal. De Balkonzaal en Van Beinumzaal zijn intiemer en bieden vaak ruimte aan speciaal- en kinderprogramma.

Hieronder een overzicht van al onze zalen en een indruk hoe deze er uit kunnen zien tijdens jouw bezoek.
Parkzaal
Muzenzaal
► 
Balkonzaal
► 
Van Beinumzaal

 

Begeleiders & begeleiders tickets

Heb je tijdens jouw bezoek aan Musis & Stadstheater hulp nodig? Dan raden wij aan om een begeleider mee te nemen. Vanuit Musis & Stadstheater zijn er geen medewerkers die jou volledig kunnen begeleiden tijdens je bezoek. Wij bieden bij de meeste van onze concerten en voorstellingen begeleiderstickets aan tegen een gereduceerd tarief. Een begeleidersplaats kun je tegelijk met jouw eigen plaats reserveren zodat je naast elkaar zit.
Er is ook mogelijkheid om met meerdere mensen bij elkaar zitten rondom een rolstoelplaats.

Rolstoelplaatsen en rollators

Al onze zalen beschikken over rolstoelplaatsen. Deze reserveer je telefonisch of per mail via Tickets & Service. Geef bij je reservering de maten van je rolstoel door, dan kunnen wij zo goed mogelijk rekening met je houden.
Je kunt in de meeste zalen met je rollator tot aan de stoel komen. Bij aanvang van de voorstelling kan één van onze medewerkers deze voor je buiten de zaal plaatsen. Zo zorgen we ervoor dat de gangpaden vrij blijven. Na de voorstelling zorgt een medewerker ervoor dat je rollator weer bij je komt.

Auditieve beperking

Musis beschikt in de Parkzaal en in de Muzenzaal over een Assistive Sound FM systeem voor slechthorenden. Er zijn gratis ontvangers in bruikleen die in combinatie met inductieplaatjes en je eigen gehoorapparaat het geluid versterken. Ook zijn er koptelefoons beschikbaar die los van het gehoorapparaat werken. Deze zijn verkrijgbaar bij onze Tickets & Service balie in Musis.

Visuele beperking

In samenwerking met Komt dat Zien! bieden wij met regelmaat voorstellingen aan met een blindentolk. Een blindentolk beschrijft wat er allemaal op het toneel gebeurd. De tolk doet live verslag, net zoals een sportjournalist op de radio. Met een draadloze koptelefoon kan jij vervolgens de extra info van de tolk horen.
Voorafgaand aan deze voorstellingen is er een speciale inleiding met ‘meet & feel’. Hier worden de kostuums en het decor beschreven, kunnen rekwisieten van dichtbij bekeken en gevoeld worden en kan kennisgemaakt worden met de spelers.
Momenteel hebben wij geen voorstellingen gepland i.s.m. Komt dat zien! Zodra wij deze voorstellingen wel hebben, plaatsen wij op deze pagina een link.

Neurodiverse beperking en/of prikkelgevoeligheid

Voor bezoekers met een overgevoeligheid voor prikkels bieden wij prikkelarme faciliteiten aan. Denk daarbij aan een aparte ingang zodat je niet in de rij hoeft te staan en een rustige prikkelarme ontvangstruimte.

Wij hebben een selectie met relatief prikkelarme concerten gemaakt. Deze concerten zijn in de meeste gevallen onversterkt, hebben weinig tot geen lichtwissels en zijn qua repertoire grotendeels relaxed in de beleving.
Boek maximaal een week voor het concert je ticket en geef aan van welke voorzieningen je gebruik wilt maken. Er zijn een beperkt aantal prikkelarme plaatsen beschikbaar.

Bekijk hier de concerten met prikkelarme facilliteiten.

Goed voorbereid een prikkelarm concert bezoeken? Download ons speciale voorbereidingsdocument. In dit document zie je onder andere hoe het gebouw eruit ziet, waar de entree is en krijg je een indruk van de rustige ontvangstruimte. Alles wordt met duidelijke foto’s uitgelegd.

Trigger/prikkel waarschuwingen

Mits bekend
► Op de webpagina van het concert en voor aanvang van het concert informeren wij je over het gebruik van stroboscopische effecten.

► In de programmaomschrijvingen geven wij geen gedetailleerde informatie over wat er tijdens een concert gebeurt. Bezoekers laten zich graag verrassen. We zijn er ons tegelijkertijd van bewust dat bepaalde beelden, effecten en geluiden voor sommige bezoekers een onwenselijke effect kunnen veroorzaken.

► Om ervoor te zorgen dat iedereen een goede ervaring heeft, kun je informatie ophalen over mogelijke effecten bij Tickets & Service.

 

Toegankelijkheid; een continue proces.

De toegankelijkheid van Musis & Stadstheater is een continu proces. Wij doen onze uiterste best om Musis & Stadstheater en ons programma toegankelijk te maken.
Heb jij tips, vragen of wil je een compliment met ons delen? We horen graag van je! Neem contact op door een mail te sturen naar tickets@musisenstadstheater.nl