Zoeken Menu
Sluit

Amsterdam Sinfonietta strikt The Tallest Man on Earth voor concert in Musis

De Zweedse singer-songwriter The Tallest Man on Earth komt op 14 januari 2021 met Amsterdam Sinfonietta naar Musis in Arnhem. Eerder stonden Typhoon, De Dijk, Wende en Jonathan Jeremiah al met het strijkorkest op het podium. Kaarten zijn nu verkrijgbaar!

Breder dan Klassiek
Tijdens de ‘Breder dan Klassiek’ nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta deelt het strijkorkest het podium met grootheden uit de popwereld. De tournee is inmiddels een begrip in Nederland: ieder jaar weer ontstaat er op het podium een spannende kruisbestuiving tussen twee muzikale werelden. Voor de editie van januari 2021 heeft Amsterdam Sinfonietta de Zweedse singer-songwriter Kristian Matsson uitgenodigd, beter bekend onder de artiestennaam The Tallest Man on Earth.

The Tallest Man on Earth
Met slechts zijn stem en een gitaar krijgt The Tallest Man on Earth iedere zaal gegarandeerd stil. Op een avond bespeelt hij wel tot tien gitaren, van akoestisch tot banjo. Zijn muziek werd in het begin vaak vergeleken met die van Bob Dylan, maar zijn latere werk ademt ook de sfeer uit van o.a. The War On Drugs en Mumford & Sons. Hij staat bekend om zijn charismatische optredens. In 2006 bracht hij een solo-EP uit, waarmee zijn solocarrière begon. Sinds 2006 bracht Matsson vijf albums en twee EP’s uit, die hij thuis opnam en produceerde.

Amsterdam Sinfonietta
Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest speelt onder leiding van artistiek leider Candida Thompson en wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 35,00 via deze link.

Benieuwd naar onze overige concerten klassiek in seizoen 20>21? Vraag dan de seriebrochure aan! Deze valt op 10 april op de mat.