Zoeken Menu
Sluit

Randprogramma

In het randprogramma oa. pop-up concertjes door conservatoria studenten, jong NBE Oost, jonge Gelderse talenten, een eigen Klaterklanken productie door Greener Grass in een co-productie met Windows of Opportunity uit Ede, silent disco en workshops. Gratis toegankelijk met het polsbandje van een betaald onderdeel.

Miniatuurtjes
Studenten van Nederlandse conservatoria verzorgen een serie pop-up voorstellingen van maximaal drie minuten, waarmee bezoekers op verschillende plekken verrast worden tijdens hun bezoek aan Klaterklanken. De studenten worden voorafgaand aan Klaterklanken gecoacht door artistiek leider Idske Bakker. Afgelopen jaar zijn de eerste Miniatuurtjes gerealiseerd door studenten van het ArtEz Conservatorium.

SEM jong talent
Klaterklanken werkt samen met Stichting Eigen Muziekinstrumeny (SEM). Deze stichting helpt muziekvakstudenten en jonge, professionele musici bij de aanschaf van een eigen instrument. Op Klaterklanken verzorgen SEM musici een doorlopend programma bij het festivalhart.

Windows of Opportunity: Greener Grass
Muziekwerkplaats Windows of Opportunity biedt jonge musici tot 30 jaar de mogelijkheid om hun makerschap te ontwikkelen, met coaching van verschillende professionals. Voor Klaterklanken maken de musici van Greener Grass fonkelnieuwe voorstelling met de landgoederen als inspiratie.

Greener Grass bestaat uit de drie verschillende stemmen van Sanne Huijbregts, Julia Werner en Vita Pagie. Zij worden begeleid door multi-instrumentalist Camiel Jansen die jongleert tussen de donkere tonen van de contrabas en vrolijke klanken van de mandoline. De vibrafoon van Huijbregts zorgt voor ritme en harmonie. Het resultaat is een droomlandschap van intieme composities. De muziek van Greener Grass flirt met folk, jazz en indiepop, maar tart uiteindelijk elk genre.

Silent Disco
Leef je uit op een prachtige, betoverende plek op het landgoed, met de dansbare, klassieke muziek van de Klaterklanken Playlist!

Workshops
Samen met het publiek sluiten de musici van de Concertwandeling elke Klaterklanken festivaldag af met het Slotconcert. Hier wordt de Klaterklanken Symfonie gespeeld, een vast onderdeel van het Slotconcert. De Klaterklanken Symfonie wordt dit jaar geschreven door componist Oene van Geel. Bereid je voor op de gezamenlijk afsluiting met een workshop.