Zoeken Menu
Sluit
Weerspiegeling
 • Klassiek

Weerspiegeling

Eva Kroon & Heleen Vegter

Zo 28 april 2024 - 16:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Jongeren tot 30 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 17,50

Programma

 • Deuren open 15:00
 • Aanvang 16:00
 • Verwachte eindtijd 17:30

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Dit Arnhemse duo neemt je mee in de wereld achter het lied.

Wat doen musici eigenlijk voordat ze een lied op het podium uitvoeren? Welke lagen zijn er te vinden in een lied? Hoe maak je een lied in een vreemde taal toch begrijpelijk en persoonlijk? Oog in oog met de musici gaan we op zoek naar antwoorden. Een concert, speciaal voor publiek dat het lied nog niet van haver tot gort kent, misschien zelfs voor de eerste keer over de drempel stapt. Eva en Heleen nodigen je uit om mee te gaan op ontdekkingstocht door wat ‘lied’ is en waarom zij dit zo’n prachtige en persoonlijke muziekvorm vinden.

Heleen: ‘We zien op het podium altijd het eindresultaat van een intense voorbereiding. De pianist en zanger hebben allerlei kanten van het lied bekeken. In dit vertelconcert geven we het publiek een kijkje in de keuken en ontdekken we samen welke spiegels er in de liederen te vinden zijn.’

Eva: ‘Duoschap gaat ook over vriendschap. We hebben gestoeid met de liederen, met de betekenis, en met elkaar om tot dat ene moment op het podium te komen. Als publiek ben je ook toeschouwer van die twinkeling en van die vriendschap.’

 Klik hier voor het programmaboekje.
 Klik hier voor de liedteksten.

► Opening Lucas Wiegerink & Theaterkoor de Plaats – Arnhem lied
Voorafgaand aan het concert vindt er in de ontvangstfoyer een voorprogramma plaats, start: 15.50 uur. Theaterkoor de Plaats zingt een lied met trompettist.

► Leading Lied Festival op 28 april 2024
Het klassieke lied ráákt, kom ontdekken wat het met jou doet! Muziek van vroegere tijden, met een vertaling naar de ziel van nu. Het Leading Lied Festival wil je meenemen in de wereld van het lied. Hoe spreken de dichters en componisten ons aan, welke persoonlijke verhalen kun je herkennen, waarin herken jij je eigen binnenwereld? Kom je kennismaken?
Koop hier je dagkaart voor €49 en krijg toegang tot alle concerten.

Het Leading Lied Festival wordt georganiseerd door Stichting Leading Lied i.s.m. Musis

► Eva Kroon
Alt-mezzo Eva Kroon heeft een plek verworven als een graag geziene zangeres voor de lagere vrouwenstem in zowel opera, oratorium als het lied. Na een samenwerking in 2015 met dirigent Stephane Denève als understudy in Poulenc’s Dialogues des Carmélites is ze regelmatig te gast bij De Nationale Opera en vertolkte afgelopen seizoen rollen als Die Stallmagd in Humperdincks Königskinder en Annina in Der Rosenkavalier. Volgend seizoen zal zij bij DNO te horen zijn als ‘la maestra delle novizie’ in Suor Angelica.
Op het concertpodium omvat haar repertoire o.a.: Bachs Matthäus-Passion, Johannes-Passion, Händels Messiah, Mozarts Requiem, Dvorák Stabat Mater, Rossini’s Petite messe solenelle en Stabat Mater, Verdi’s Requiem en Mahler’s Auferstehung. Samen met pianiste Heleen Vegter vormt zij een liedduo.

► Heleen Vegter
Heleen Vegter is liedpianist in hart en nieren. Ze speelde de laatste jaren diverse programma’s met klassiekers als Winterreise van Schubert en Wagner’s Wesendoncklieder en tegelijk zoekt zij met haar duopartners naar nieuwe vormen en verrassende combinaties. Zo bedacht zij Hysteria met sopraan Helena Koonings waarin aandacht voor vermeende geestesziekten van de vrouw en brengt zij met Charlotte Houberg een ode aan de musicerende vrouw in Jane Austens salon. Met alt-mezzo Eva Kroon bracht zij ‘Een nacht met Schubert’ en samen werken zij dit seizoen aan een nieuw programma met Franse liederen die in allerlei vormen weerspiegelen. Eind 2024 wordt hun debuut-cd verwacht.
Het lied heeft voor Heleen al jaren een bijzondere aantrekkingskracht vanwege de verdieping in de combinatie van tekst en klank. Juist het kleuren van de woorden van de zanger is waar Heleen zich thuisvoelt. Ze was te horen op internationale festivals als het Internationaal Liedfestival Zeist, Oxford Lieder en Aldeburgh Festival in Groot-Brittannië als Young Artist en speelde in zalen als het Muziekgebouw aan t IJ, Concertgebouw Amsterdam en Harpa, Reykjavik. De kneepjes van het vak leerde zij van Hans Eijsackers, Malcolm Martineau en Susan Manoff. Heleen is sinds 2023 artistiek leider van de Stichting Leading Lied.

Zo 28 april 2024 - 16:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Jongeren tot 30 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 17,50

Programma

 • Deuren open 15:00
 • Aanvang 16:00
 • Verwachte eindtijd 17:30

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook

Pathétique

Pynarello, het ‘rebellencollectief uit gesneden schuimrubber’ dat de klassieke muziek ‘ander...

Uitverkocht
Kaarten Info