Zoeken Menu
Sluit
Schuberts Winterreise
 • Klassiek

Schuberts Winterreise

Henk Neven en Hans Eijsackers

Zo 28 april 2024 - 20:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Jongeren tot 30 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 30,00

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 21:30

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Er is een wijziging in het programma: Thomas Oliemans kan wegens privé-omstandigheden niet. Schuberts Winterreise wordt uitgevoerd door Henk Neven en Hans Eijsackers. Kaartkopers zijn via sms en mail op de hoogte gebracht.

Hans Eijsackers, pianist
"Winterreise is al bijna veertig jaar een deel van mijn leven, en elke uitvoering voelde als een avontuur, een reis die je meemaakt met de hoofdpersoon uit de liederen, maar ook met de zanger. Je leeft mee met de wanhoop, het verdriet, de boosheid, de vermoeidheid, maar ook de sprankjes hoop op verlichting.
Met Henk Neven maak ik die reis al ruim 15 jaar, en elke uitvoering is anders, voelt als nieuw, onze inzichten verdiepen zich en we ontdekken steeds nieuwe lagen in de tekst van Müller en de muziek van Schubert. Bovendien is er de wisselwerking met het publiek aan wie je dit diep menselijke verhaal vertelt, waardoor elke uitvoering zijn eigen lading en dynamiek krijgt.
Als hecht duo voelen we elkaar haarfijn aan en dat biedt de ruimte om tijdens het concert elke nieuwe nuance samen aan te brengen. Het voorrecht om dat in deze prachtige muziek met elkaar en met de luisteraar te delen is onvergelijkbaar groot!"

Hans Eijsackers studeerde aan het Conservatoria van Den Haag en Amsterdam en de European Mozart Academy in Kraków. Zijn docenten waren onder meer Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök. Hij won prijzen bij het Europees Pianoconcours en ontving de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw. Momenteel is hij Professor für Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf. Eijsackers treedt veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedpianist en vormt een bevlogen liedduo met Henk Neven. Daarnaast is hij als jurylid en masterclassdocent regelmatig te gast in binnen- en buitenland en is artistiek leider van het van het Internationaal Studenten LiedDuo Concours in Groningen. In 2022 nam hij samen met Henk Neven de artistieke leiding van het Internationaal Lied Festival Zeist over van Robert Holl. In mei aanstaande presenteren ze alweer hun derde festivalprogramma met als thema “Vertel, vertel, vertel!”.

Henk Neven, bariton
"Winterreise is geen muziekstuk, het is een wereld op zich. Als je die wereld binnengaat ontmoet je een donkere rijkdom die je nooit meer loslaat. Al meer dan vijftien jaar duiken Hans en ik samen in deze wereld van Schubert en op andere liederen uit het rijke Liedrepertoire. We delen de fascinatie, nieuwsgierigheid en grote liefde voor dit intieme genre. We benaderen wat we doen vanuit een vriendschap die maakt dat we een hecht duo zijn geworden. Het is een voorrecht zo’n duo te kunnen vormen, waarmee je elkaar aanvult, afwisselt, uitdaagt en beter maakt."

Henk Neven is een van de meest bevlogen liedvertolkers van zijn generatie. In 2009 ontving hij een Borletti-Buitoni Fellowship en nam deel aan het prestigieuze BBC Radio 3 New Generation Artists Scheme. In 2011 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus werkzaam in de klassieke muziek wordt uitgereikt. Neven werkt samen met gerenommeerde orkesten en ensembles, vertolkte verscheidene grote operarollen en brengt liedrecitals met vooraanstaande pianisten als Imogen Cooper, Joseph Middleton en zijn vaste pianist Hans Eijsackers. Sinds 2011 staat hij onder contract bij het platenlabel Onyx. Zijn opnames met deze maatschappij krijgen lovende kritieken. Sinds 2022 vormt hij samen met pianist Hans Eijsackers de artistieke leiding van het Internationaal Liedfestival Zeist.

 Klik hier voor het programmaboekje (let op: dit is de versie met Thomas Oliemans, tijdens het concert wordt er een vernieuwde variant uitgedeeld).

 Klik hier voor de liedteksten.

► Leading Lied Festival op 28 april 2024
Het klassieke lied ráákt, kom ontdekken wat het met jou doet! Muziek van vroegere tijden, met een vertaling naar de ziel van nu. Het Leading Lied Festival wil je meenemen in de wereld van het lied. Hoe spreken de dichters en componisten ons aan, welke persoonlijke verhalen kun je herkennen, waarin herken jij je eigen binnenwereld? Kom je kennismaken?
Koop hier je dagkaart voor €49 en krijg toegang tot alle concerten.

Het Leading Lied Festival wordt georganiseerd door Stichting Leading Lied i.s.m. Musis

Zo 28 april 2024 - 20:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Jongeren tot 30 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 30,00

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 21:30

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook