Zoeken Menu
Sluit
The US election 2021
  • Klassiek
  • Orkest
  • Geëngageerd

The US election 2021

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel

Vr 20 november 2020 - 21:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

  • Normaal € 26,00
  • CJP of jonger dan 16 € 21,00

Programma

  • Aanvang 21:00

Engelse dirigent Jamie Phillips en journalist Eelco Bosch van Rosenthal laten hun licht schijnen op de Amerikaanse verkiezingen. De bekende Amerika-correspondent blikt terug, ondersteund door bekende en minder bekende werken van Amerikaanse componisten, op de verkiezingsstrijd. Symfonische muziek, Amerikaanse politiek en een spannende avond.

Amerika-kenner bij uitstek
Vier jaar president Trump deden Amerika en de rest van de wereld op hun grondvesten schudden. Wordt het na de verkiezingen weer Donald Trump, of komt er een nieuwe president die een totaal andere richting inslaat? Eelco Bosch van Rosenthal, NOS-correspondent in de Verenigde Staten en Amerika-kenner bij uitstek, laat zijn licht schijnen over deze spannende verkiezingen voor de Verenigde Staten en de uitslag daarvan. Dat doet hij niet alleen. Ter illustratie en verdieping van zijn verhaal speelt Phion een aantal bekende en minder bekende werken van Amerikaanse bodem.

De muzikale ziel van Amerika
Dirigent is de Engelse Jamie Phillips, die door zijn deelname aan het opleidingsproject van het Los Angeles Philharmonic Orchestra de muzikale ziel van Amerika door en door heeft leren kennen. Journalist Eelco Bosch van Rosenthal is vooral bekend als Amerika-correspondent voor het NOS Journaal. Hij studeerde letteren in Groningen met Amerikanistiek als afstudeerrichting. In 2016 was de door hem gepresenteerde reisdocumentaireserie ‘Droomland Amerika’ bij de VPRO te zien. Hij is presentator bij Nieuwsuur en schrijft voor Vrij Nederland.

► Meerdere klassieke concerten bestellen? Stel een keuzeserie samen. 
Hoe meer u bestelt, hoe hoger uw korting.
►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

CREDITS
dirigent: Jamie Phillips
sopraan: Roberta Alexander
presentatie: Eelco Bosch van Rosenthal

Vr 20 november 2020 - 21:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

  • Normaal € 26,00
  • CJP of jonger dan 16 € 21,00

Programma

  • Aanvang 21:00

Anderen bekeken ook

AMAZING ASIA

Ons huisgezelschap Introdans verdiept zich met het programma AMAZING ASIA in de Aziatische cultuur....