Zoeken Menu
Sluit
Shake Shake Shake
 • Dans
 • Iets avontuurlijks

Shake Shake Shake

De Dansers

Vr 23 oktober 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

U wordt geplaceerd

 • Normaal € 17,00
 • CJP of jonger dan 16 € 12,00
 • Student € 10,00

Programma

 • Aanvang 20:30

  Overige data

De voorstelling gaat door en wordt deze avond twee keer voor maximaal 30 bezoekers gespeeld. De kaartkopers hebben hierover bericht ontvangen.

Dit concert was vorig jaar een hit op Oerol Festival en Lowlands. Shake Shake Shake ontspoort langzaam in een dansvoorstelling. Een live band van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze samen verwikkeld in een poëtisch dansduet. Een rock-en-roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.

Aanstekelijke uitnodiging om te bewegen
Shake Shake Shake gaat over voelen dat je leeft, in een wereld waar je nauwelijks meer zelf in de hand hebt waar je aandacht naartoe gaat. Het gaat over muziek, als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen en alle ellende van je af te schudden. Zoals in de soul, de punk en misschien wel elke muzikale stroming die een tegengeluid vertegenwoordigde. Maar bovenal gaat Shake Shake Shake over samen een eigen, alternatieve richting vinden.

All my days are sold, none of them are free
All my days are them, none of them are me
And if the bars of the cage that I’m banging with rage
Would at once start to fade and invite and make way
I’d be lost
(songtekst uit Shake Shake Shake)

Shake Shake Shake speelde in de zomer van 2019 onder andere op Oerol Festival en Lowlands en ging eind 2019 als avondvullende theatervoorstelling in in theater de Paardenkathedraal in thuisstad Utrecht.

Danser wordt muzikant, muzikant wordt danser
Choreograaf Josephine van Rheenen: “Shake Shake Shake gaat over de Shake Shake Shake: het moeten bewegen. Het gaat van de hak op de tak, van de muziek naar de dans, van de dans naar de muziek, van de danser wordt muzikant, muzikant wordt danser. In eerste instantie alles aan het bewegen krijgen… en dan kijken wat ons mens maakt.”

Voor onbesuisde (pop)festivalgangers en doorgewinterde dansliefhebbers
De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten onder leiding van danser/choreograaf Josephine van Rheenen en muzikant/performer Guy Corneille. Ze zijn expert in de eerste aanraking met dans en maken ‘dansconcerten’: organische en energieke samenkomsten van moderne dans en live muziek. In binnen- en buitenland, voor onbesuisde (pop)festivalgangers, doorgewinterde dansliefhebbers en/of families die graag de boel op stelten zetten. 
dedansers.com

Intuïtieve danstaal
Choreograaf Josephine van Rheenen (1988) volgde haar dansopleiding aan de Theaterschool Amsterdam en begon direct na haar studie als danseres bij De Dansers. Na vijf jaar op het podium bij o.a. de gezelschappen De Dansers, Vloeistof en Breekgoed volgde zij in 2014 samen met Guy Corneille, Wies Merkx op als artistieke leiding van De Dansers. Sindsdien maakt zij voor De Dansers eigen werk voor zowel kinderen als volwassenen. Als choreograaf zoekt Josephine naar de menselijkheid in de dans en streeft ze naar een intuïtieve danstaal, die vertrekt vanuit simpele instincten. Openheid, overgave, interactie zijn kernwoorden in haar werk.

Popcircuit
Componist / performer Guy Corneille (1990) is sinds 2014 een van de artistiek leiders van De Dansers. In hun voorstellingen springt hij over het podium als tegelijkertijd (autodidact) muzikant en fysiek performer. Daarnaast co-creëert hij met choreograaf Josephine van Rheenen als componist en muziekgericht dramaturg, met een academische achtergrond in socio-culturele antropologie en een geschiedenis in het popcircuit met zijn indie-band La Corneille. Zijn artistieke interesse gaat uit naar het communiceren van fysieke/emotionele beleving en werk dat toegankelijk is zonder oppervlakkig of goedkoop te zijn.
In 2017 won Guy Corneille een VSCD Gouden Krekel voor zijn multi-performance aan The Basement (De Dansers/Theater Strahl/Wies Merkx).

►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

In de pers

'De Dansers overtreffen zichzelf met een voorstelling die werkt als antidepressivum'

De Volkskrant

Bekijk de video

Vr 23 oktober 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

U wordt geplaceerd

 • Normaal € 17,00
 • CJP of jonger dan 16 € 12,00
 • Student € 10,00

Programma

 • Aanvang 20:30

  Overige data

Anderen bekeken ook

AMAZING ASIA

Ons huisgezelschap Introdans verdiept zich met het programma AMAZING ASIA in de Aziatische cultuur....

ITS 2020 ON TOUR

De voorstelling gaat door en wordt eenmalig voor maximaal 30 bezoekers gespeeld. De kaartkopers hebben hierove...

Rondleiding Musis

Dit najaar opent Musis opnieuw haar deuren voor iedereen die ons bijzondere gebouw beter wil leren kennen. Ond...