Zoeken Menu
Sluit
Di Lasso’s Tranen van Petrus (geannuleerd)
  • Klassiek
  • het gesprek aan
  • naar een klassieker

Di Lasso’s Tranen van Petrus (geannuleerd)

Nederlands Kamerkoor & Dance Company Nanine Linning

Za 07 november 2020 - 20:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten

Programma

  • Start voorstelling 20:00
  • Deuren open 19:00

Het concert is vanwege de nieuwe maatregelen helaas geannuleerd. De kaartkopers hebben hierover bericht ontvangen.

Orlando di Lasso, een van de grootste componisten uit de Renaissance, raakt aan de essentie van het verdriet en de strijd van Petrus, in zijn 50 minuten durende madrigaalcyclus Lagrime di San Pietro.

PROGRAMMA
Orlando di Lasso 
Lagrime di San Pietro

De tranen van Petrus
Een apostel. Een volgzame leerling van Jezus. Misschien wel de trouwste van alle. Toch verloochent hij Jezus. Hoe moet hij zich gevoeld hebben? Onmachtig? Schuldig? Eenzaam? Orlando di Lasso, een van de grootste componisten uit de Renaissance, raakt aan de essentie van het verdriet en de strijd van Petrus, in zijn 50 minuten durende madrigaalcyclus Lagrime di San Pietro.

In De tranen van Petrus plaatst het Nederlands Kamerkoor Orlando di Lasso’s meesterwerk in actuelecontext: wat gebeurt er met de mens ten tijde van isolatie, eenzaamheid en wanhoop? Marijn Rademaker (voormalig eerste solist bij Het Nationale Ballet en Stuttgart Ballet) danst de rol van Petrus -apostel en misschien wel de trouwste volgeling van Jezus.Toch verloochent hij Jezus. De desillusie en eenzaamheid die volgen komentot leven in een scenisch samenspel tussen Petrus en het koor, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning.

Indrukwekkende enscenering
Petrus’ worsteling, vertolkt door sterdanser Marijn Rademaker, wordt gadegeslagen en begeleid door zeven zangers in levensgrote glazen zuilen.Wie is er eenzamer?Hij die opgesloten is, of hij die niemand heeft om zijn vrijheid mee te delen? Hoe verhoudt zijn idealisme zich vandaag de dag tot een wereld waarin mensen kiezen voor eigenbelang, een maatschappij waarin de oneliner het wint van de nuance, een maatschappij waarin blinde macht gaat boven moreelgezag? Publiek én zangers worden tot getuigen van Petrus' leed. Poëtisch, confronterend, en actueel.


► Meerdere klassieke concerten bestellen? Stel een keuzeserie samen. 
Hoe meer u bestelt, hoe hoger uw korting.
►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

Credits
Nederlands Kamerkoor
Dance Company Nanine Linning
dans: Marijn Rademaker
chef-dirigent: Peter Dijkstra
co-regie en choreografie: Nanine Linning
regie en concept: Tido Visser

Za 07 november 2020 - 20:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten

Programma

  • Start voorstelling 20:00
  • Deuren open 19:00

Anderen bekeken ook

Girls & Boys

Een aangrijpende One Woman Show door Hadewych Minis. Wegens succes nogmaals terug in Stadstheater Arnhem. ...

Uitverkocht
Kaarten Info