Zoeken Menu
Sluit
Jihad van Liefde
  • Toneel

Jihad van Liefde

Mohamed El Bachiri & David Van Reybrouck

Wo 04 maart 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

  • Normaal € 19,50
  • CJP/ jongeren tot 16 jaar € 14,50

Programma

  • Aanvang 20:30

'Omdat jouw verhaal ook het mijne is.' - Mohamed El Bachiri

Gebaseerd op het boek van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Rauw, muzikaal en inspirerend
Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

NAGESPREK
Speciaal voor deze voorstelling is er in samenwerking met Amnesty Internationaal een nagesprek ontwikkeld. Deze kunt u gratis bijwonen na afloop van de voorstelling. Het nagesprek duurt ongeveer 30 minuten en wordt begeleid door een gespreksleider die hiervoor door de Meervaart en Amnesty International is opgeleid. In het nagesprek gaat u met andere bezoekers van de voorstelling in gesprek over de thema’s die in de voorstelling aanbod komen.

CREDITS
regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)
oorspronkelijk script: Sarah Ringoet, gebaseerd op het boek ‘Een jihad van liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij 
spel: Mohammed Azaay
muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest

Bekijk de video

Wo 04 maart 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

  • Normaal € 19,50
  • CJP/ jongeren tot 16 jaar € 14,50

Programma

  • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook