Zoeken Menu
Sluit
In zuidelijke sferen
  • Klassiek
  • Orkest
  • Een heerlijke avond uit

In zuidelijke sferen

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel

Za 28 november 2020 - 19:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Programma

  • Aanvang 19:00
  • Verwachte eindtijd 20:00

Er is geen pauze

Exclusief consumptie

Dirigent Bas Wiegers, pianist Thomas Beijer en mezzosopraan Barbara Kozelj brengen je in zuidelijke sferen. Frankrijk komt aan bod met Ravels Ma mère l’oye en een schitterend lied uit de Chants d’Auvergne van Canteloube. Verder gaat de reis naar Spanje met Albéniz en Turina’s vurige Spaanse Rapsodia Sinfónica. Franse élégance en Spaans temperament.

Frankrijk
Phion neemt je mee naar Frankrijk. Daar ontstonden de sprookjes van Moeder de Gans, die Ravel zo fantasievol op muziek zette in zijn beroemde ballet Ma mère l’oye. Van de dans stappen we over op de zang. Barbara Kozelj is sinds haar debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest in 2013, niet meer weg te denken van de internationale concert- en operapodia. Zij zingt een herderslied van Canteloube uit zijn vermaarde verzameling Chants d’Auvergne waarin de componist onnavolgbaar de volksmuziek van deze ruige bergachtige streek in liederen weet te vangen.

Spanje
De reis gaat verder naar Spanje. Het orkest brengt enkele delen uit de Cantos de España van Albéniz, oorspronkelijk voor piano, maar nu te horen in een symfonisch arrangement van dirigent Bas Wiegers. Thomas Beijer, pianist van inmiddels internationale allure, maakte vorig jaar nog furore in de serie Meesterpianisten van Het Concertgebouw. Hij speelt de Rapsodia Sinfónica van Turina, virtuoze concertante muziek met onvervalst Spaans temperament. Je zou bijna vergeten dat je in een Nederlandse concertzaal bent.

► Meerdere klassieke concerten bestellen? Stel een keuzeserie samen. 
Hoe meer u bestelt, hoe hoger uw korting.
►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

CREDITS
dirigent: Bas Wiegers
mezzosopraan: Barbara Kozelj
piano: Thomas Beijer

Za 28 november 2020 - 19:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Programma

  • Aanvang 19:00
  • Verwachte eindtijd 20:00

Er is geen pauze

Exclusief consumptie

Anderen bekeken ook

Golden Earring (geannuleerd)

Het concert van de Golden Earring is helaas geannuleerd. Kaartkopers hebben hierover vanuit Luxor Live bericht...