Zoeken Menu
Sluit
Het achtste leven (geannuleerd)
 • Toneel

Het achtste leven (geannuleerd)

Theater Oostpool

Do 09 maart 2023 - 18:30

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 14,50
 • Normaal € 19,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 17:30
 • Aanvang 18:30
 • Verwachte eindtijd 23:30

Met pauze (inclusief drankje)

Een ode aan de sterke vrouw. Een familie-epos over zes generaties naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili.

Wegens onvoorziene omstandigheden wordt de voorstelling een seizoen uitgesteld. Vanwege de verbouwing van het Stadstheater zal deze voorstelling niet in Arnhem te zien zijn. Tip! Op 9, 10 en 11 maart 2023 komt Theater Oostpool met een alternatieve voorstelling naar het Stadstheater: Dochters van Nino. Een muzikale tijdreis geïnspireerd op de gebeurtenissen in de roman Het Achtste Leven (Voor Brilka). Kaartkopers zijn via mail op de hoogte gebracht.

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur en artistiek directeur Daria Bukvić de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster. Dit verhaal begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een ambitieuze chocoladefabrikant zijn dochters grootbrengt. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Zijn verrukkelijke chocoladedrank brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar. Nitsa, de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocoladefabrikant, woont generaties later in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn.

Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia. Daria Bukvić maakt deze voorstelling als ode aan de sterke vrouwen uit haar familie, die middels hun veerkracht de wreedheden van de geschiedenis met opgeheven hoofd hebben weten te doorstaan.

► Onderdeel van de OostpoolDrieDaagse
► Donderdag 9 en vrijdag 10 maart try-out en zaterdag 11 maart première
► Speelduur van deze voorstelling is ca. 5 uur
► Inclusief 2 pauzes van 20 minuten

CREDITS
Regie: Daria Bukvić
Naar de roman van Nino Haratischwili
Spel en muziek: Armand Rosbak, Chris Peters, Sinem Kavus, Marlies Heuer, Démira Jansen, Michael Muller, Liz Snoijink, Sharlee Daantje, June Yanez, Sharon Harman en Eeke Boonstra
Tekst: Emilia Linda Heinrich, Julia Lochte en Jette Steckel
Vertaling: Jantsje Post en Elly Schippers

Do 09 maart 2023 - 18:30

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 14,50
 • Normaal € 19,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 17:30
 • Aanvang 18:30
 • Verwachte eindtijd 23:30

Met pauze (inclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Adolf

In de Engelstalige solo Adolf kruipt Pip Utton in de huid van Hitler. In de bunker in Berlijn anno 1945, gaat...

Uitverkocht
Kaarten Info