Zoeken Menu
Sluit
Halloween met Remy van Kesteren
 • Klassiek
 • Orkest

Halloween met Remy van Kesteren

Nederlands Kamerorkest

Ma 04 november 2019 - 20:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

 • Normaal € 34,50
 • CJP/ jongeren tot 16 jaar € 29,50
 • Studentenpas € 10,00

Programma

 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 21:45

Pauze (inclusief consumptie)

Bij de pauze is er 1 consumptie inbegrepen.

Programma
Debussy
– Danses sacrée et profane
Caplet – Conte Fantastique
Haydn – Symfonie nr. 104 in D, Hob. I:104 ‘London’

Het Nederlands Kamerorkest, harpist Remy van Kesteren en actrice Nazmiye Oral komen naar de Muzenzaal met een gloednieuwe bewerking van Het masker van De Rode Dood, een kort verhaal van de Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe, op spannende muziek van de Franse componisten Caplet en Debussy.

Remy van Kesteren is zonder twijfel Nederlands bekendste harpist. Hij speelt twee schitterende Franse werken voor harp en orkest. Vertelster Nazmiye Oral neemt u mee naar de horrorwereld van Edgar Allan Poe. Het orkest sluit de avond af met Haydns laatste symfonie.

Het masker van De Rode Dood
Actrice Nazmiye Oral vertelt een hedendaagse versie van het horrorverhaal Het masker van De Rode Dood (1842) van Edgar Allan Poe. De Rode Dood is een griezelige, uiterst besmettelijke ziekte, die al na een half uur fataal is. Een prins die zich veilig waant, heeft zich met een groot gezelschap afgezonderd in zijn kasteel. Op een avond organiseert hij een bizar gemaskerd bal, waarbij zich onder de aanwezigen plotseling een raadselachtige figuur blijkt te bevinden: de gevreesde ziekte in persoon. Klokslag middernacht slaat hij toe. Actrice Nazmiye Oral trekt het verhaal naar het hier en nu en houdt de hedendaagse maatschappij een spiegel voor. De Rode Dood staat bij haar symbool voor de innerlijk dood, wanneer je medemens niet meer ziet.

Caplet en Debussy
De spanning van het verhaal wordt versterkt door angstaanjagende muziek van Caplet en de mysterieuze klanken van Debussy, uitgevoerd door Remy van Kesteren en het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolic.  André Caplet (1878 - 1925) liet zich voor zijn werk inspireren door het macabere verhaal van Edgar Allan Poe. De harp, met wonderlijke en duistere klanken, symboliseert De Rode Dood. Caplet is vooral bekend door de jarenlange vriendschap en samenwerking met de zestien jaar oudere Claude Debussy (1862 - 1918), waarvan tijdens deze voorstelling twee dansen te horen zijn. De Danse sacrée (‘Gewijde dans’) heeft een langzaam tempo en beweegt zich voornamelijk in de klankwereld van middeleeuwse kerk; de Danse profane (‘Seculiere dans’) is een soort wals met een veel levendiger ritme en wereldse harmonieën.

Haydn
In deze griezelstemming klinkt Haydns allerlaatste symfonie ineens ook heel anders. Klopt daar niet het onheil aan de poort, in die openingsmaten? En hoe spannend zijn ineens die mineurpassages in het tweede deel! Maar angstaanjagend wordt het bij Haydn nooit. De opgewekte passages brengen licht in de duisternis en maken het onmogelijk om zonder glimlach de zaal te verlaten.

CREDITS
viool en leiding: Gordan Nikolic
harp: Remy van Kesteren
acteur: Namiye Oral

 

Dit concert is onderdeel van de klassieke series Musis op Maandag

INLEIDING
Voor aanvang van dit concert is er een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Musis op Maandag.


 

Ma 04 november 2019 - 20:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

 • Normaal € 34,50
 • CJP/ jongeren tot 16 jaar € 29,50
 • Studentenpas € 10,00

Programma

 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 21:45

Pauze (inclusief consumptie)

Bij de pauze is er 1 consumptie inbegrepen.

Anderen bekeken ook