Zoeken Menu
Sluit
Passiemuziek van Gesualdo en tijdgenoten (geannuleerd)
  • Klassiek
  • Koormuziek
  • Oude Muziek
  • Wegdromen

Passiemuziek van Gesualdo en tijdgenoten (geannuleerd)

Graindelavoix

Za 03 april 2021 - 20:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Programma

  • Aanvang 20:00

Er is een pauze

Programma
Lasso - Tristis es anima mea
Agazzari - Tristis es anima mea
Gesualdo - Tristis es anima mea
Gesualdo - Ecce vidimus eum
Molinaro - Vere languores nostros
Gesualdo - Tenebrae factae sunt
Volmari - Da Jesus an dem Kreuze stund
Scheidt - Da Jesus an dem Kreuze stund
Praetorius - Da Jesus an dem Kreuze stund
- pauze -
Gesualdo
- Animam meam dilectam tradidi Molinaro - Insurrexerunt in me viri Barotius - Caligaverunt oculi mei Gesualdo - Caligaverunt oculi mei Rore - Plange quasi virgo Gesualdo - Plange quasi virgo Gesualdo - Ecce quomodo moritur Gallus - Ecce quomodo moritur in pace

Voor het Belgische ensemble Graindelavoix telt niet de historische reconstructie van oude muziek, maar de intensiteit en de sensatie waarover de muziek beschikt. Het gezelschap, bekend om de karakteristieke manier van zingen, wil oude muziek optillen uit het verleden, zodat het tijdloze karakter van de muziek oplicht. Gesualdo’s Responsoria et alia ad Officium Hebdomadae Sanctae spectantia zijn een mooi voorbeeld van oude muziek met een tijdloos karakter. Drie uit negen delen bestaande bundels, geschreven voor de week van Pasen: een voor Witte Donderdag, een voor Goede Vrijdag en een voor Stille Zaterdag. De teksten zijn gerelateerd aan het lijden van Jezus Christus en werden destijds in de kerkdiensten gezongen tussen de Bijbellezingen door. Pure, verstilde muziek, om even de hectiek van alledag mee naast je neer te leggen.

INLEIDING – aanvang 19:00 uur
Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces. Ziet u geen verkooplink naar de inleiding? Dan is deze reeds volgeboekt.

►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

CREDITS
artistieke leiding: Björn Schmelzer
zang: Florencia Menconi, Teodora Tommasi, Albert Riera, Razek-François Bitar, Andrès Miravete, Adrian Sîrbu, Marius Peterson, Arnout Malfliet, Joachim Höchbauer
ceterone: Bor Zuljan
theorbe: Lukas Henning
orgel: Leon Berben

Za 03 april 2021 - 20:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Programma

  • Aanvang 20:00

Er is een pauze

Anderen bekeken ook