Zoeken Menu
Sluit
De Fantastische Symfonie (6+)

De Fantastische Symfonie (6+)

NJO Muziekzomer

Za 17 augustus 2019 - 12:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Vanaf € 12,50

Programma

  • Start voorstelling 12:00

Nationaal Jeugdorkest o.l.v. Antony Hermus
Anita van Soest - regie/coaching
Kees Adolfsen - tekst

In dit familieconcert vertellen de musici van het orkest en de dirigent het verhaal van een smoorverliefde componist die er alles aan doet om het hart van zijn geliefde voor zich te winnen. In dit meeslepende verhaal komt niet alleen een groot bal voor, maar komt er ook een heuse heksensabbat voorbij. Benieuwd wat die heksen ermee te maken hebben en hoe dit afloopt? Kom dan kijken en luisteren met de hele familie.

Deze voorstelling is niet alleen een prikkelend voor kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders, maar ook een speelse kennismaking met klassieke muziek. Voorafgaand aan het concert kunnen kinderen met hulp van de musici van het Nationaal Jeugdorkest verschillende instrumenten uitproberen in de theaterfoyer. Later in de zaal horen ze die instrumenten terug in een muzikaal werk dat al sinds het verschijnen in 1830 telkens weer grote indruk heeft gemaakt op het publiek: de Symphonie fantastique van de Franse componist Hector Berlioz. Met maar liefst 92 musici, onder wie twee harpisten en zes slagwerkers, een spectaculaire belevenis!

NJO Muziekzomer
De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival, met ook enkele uitstapjes buiten de regio. De organisatie is in handen van de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON), die zich al ruim zestig jaar lang richten op de ondersteuning en ontwikkeling van jong toptalent. Het uitzonderlijke talent van deze musici is te bewonderen tijdens de meer dan 85 concerten van de NJO Muziekzomer. Het ruime muzikale aanbod heeft voor alle leeftijden veel te bieden. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die te vinden zijn in de provincie Gelderland. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici is de NJO Muziekzomer een feest voor iedereen.

Met dank aan het Orkest van het Oosten voor het beschikbaar stellen van de instrumenten om uit te proberen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft de klokken voor de Symphonie fantastique beschikbaar gesteld.

Zie voor de laatste informatie www.muziekzomer.nl en kijk ook eens op www.njo.nl voor onze activiteiten in de rest van het jaar!

Bekijk de video

Za 17 augustus 2019 - 12:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Vanaf € 12,50

Programma

  • Start voorstelling 12:00