Zoeken Menu
Sluit
ArtEZ Double Bill 1: NUL NUT en [baken]
 • Toneel
 • Jong talent
 • Studenten

ArtEZ Double Bill 1: NUL NUT en [baken]

Eindvoorstelling Toneelschool: Mara Linde Tieleman, Joppe Klein en Olivier Kriek

Do 30 mei 2024 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 12,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:55

Met pauze (exclusief drankje)

Maak kennis met de nieuwe lichting acteurs van de ArtEZ Toneelschool! In deze Double Bill zie je: NUL NUT van Mara Linde Tieleman en [baken] van Joppe Klein en Olivier Kriek.

De lichting 2024 van ArtEZ Toneelschool presenteert haar afstudeervoorstelling. Zij bepalen zelf het concept, de keuze voor een tekst of een eigen tekst of geen tekst, de vorm, de regisseur, wellicht een vormgever, een vertaler of bewerker, een dramaturg. De afstudeervoorstelling is de afsluiting van vier jaar studie om als professioneel acteur voor toneel of film aan de slag te kunnen gaan.

Deze avond maak jij kennis met deze nieuwe lichting van de Arnhemse Toneelschool. Laat je verrassen en ontdek de toekomst van theater.

► NUL NUT
‘Wie zou ik zijn als ik zou stoppen met mezelf aanpassen?’ Dat vraagt de vrouw uit NUL NUT zich af. Ze is moe. Moe van druk, van verwachting, van de meningen van anderen en het beeld wat zij van zichzelf moet zijn. Wanneer ze alles loslaat waar ze moe van wordt, ontketent er een kracht in haar. Een drang om precies te gaan leven hoe zij dat wil. Ze vliegt niet uit de bocht maar besluit zelf door de vangrails heen te rijden. Zie hoe zij zich vrijer voelt dan ooit tevoren. Omarm haar, houd van haar, zo hard dat ze helemaal zichzelf kan zijn voor de rest van haar leven.

► Mara Linde Tieleman & Mime Wiggers
Mara Linde Tieleman (2001) studeert met de voorstelling NUL NUT af van de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ), ze haalt als spelende maker veel inspiratie uit film en beeldende kunst. Haar vele interesses probeert ze in het theater samen te voegen, wat ervoor zorgt dat ze absurd en experimenteel te werk gaat.
Mimi Wiggers (2001) studeert met de voorstelling NUL NUT af van de studie Creative Writing (ArtEZ). Ze schrijft voornamelijk voor toneel en proza, waar vaak één onderwerp centraal staat: mens zijn. Door het combineren van maatschappelijke thema’s met de connecties die wij als mensen met elkaar aangaan, hoopt ze zo dat iedereen die haar werk ziet of leest zich gezien kan voelen en de wereld even kan vergeten. Voor haar is dat het allerbelangrijkste.
De samenwerking tussen Mara Linde van de Arnhemse Toneelschool en Mimi Wiggers van Creative Writing is uniek in de geschiedenis van ArtEZ. Het is voor het eerst dat leerlingen van de Toneelschool en van Creative Writing samen afstuderen sinds de oprichting van beide studies. Door de kruisbestuiving tussen deze richtingen heeft NUL NUT een uniek randje. De voorstelling is dus niet alleen theatraal, het heeft ook een literaire laag.

► [baken]
Op een abstracte aardse plek kruisen verschillende tijden, universa, levens en wezens elkaar. Hun verhalen hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken, maar als de verschillende situaties elkaar beginnen te beïnvloeden scheppen zij een esthetisch geheel en houden ons één wereldbeeld voor. Wanneer het einde nadert en het begin ver weg lijkt is alles ineens glashelder: we zijn op zoek.

► Olivier Kriek & Joppe Klein
Olivier Kriek en Joppe Klein studeren dit jaar samen af aan de Arnhemse Toneelschool met hun afstudeervoorstelling [baken]. In hun beeldende werk staat het individu centraal dat zoekt naar zingeving buiten de maatschappelijke norm. Uitkomst hiervan is een opeenvolging van zintuiglijke theatrale gebeurtenissen.

CREDITS NUL NUT
Spel: Mara Linde Tieleman
Tekst: Mimi Wiggers & Mara Linde Tieleman
Dramaturgie: Mimi Wiggers
Eindregie: Anna Schoen
Dansers: Evy van Elzelingen, Jahliyah Kolf, Marlot Miesen, Ece Gamze Çokluk

CREDITS [baken]
Concept en spel: Joppe Klein en Olivier Kriek
Begeleiding: Dennis Vanderbroeck
Productie: ArtEZ University of the Arts

Do 30 mei 2024 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 12,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:55

Met pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Leven

Leven is een persoonlijke voorstelling over twee vrienden die geconfronteerd worden met de ziekte van een goed...

Uitverkocht
Kaarten Info