Zoeken Menu
Sluit
ArtEZ - Double Bill: Mosa & Ruis
 • Toneel
 • Jong talent

ArtEZ - Double Bill: Mosa & Ruis

Eindvoorstelling Toneelschool en Artisteducato

Vr 16 juni 2023 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP € 7,50
 • Zitplaats € 12,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:25

Met pauze (exclusief drankje)

Maak kennis met de nieuwe lichting acteurs van de ArtEZ Toneelschool! De afstudeervoorstellingen gaan in juni de theaters in.

► Mosa
De klok tikt in een razend tempo voort. Jaren schieten voorbij en voor je het weet bestaat er meer om op terug te kijken dan naar uit te leven. Dus nu we de kostbare tijd nog hebben is het zaak om deze zo efficiënt mogelijk te benutten om uiteindelijk met een gerust hart te kunnen sterven. Maar… hoe? MOSA is een zoektocht naar de consequenties van het sterfelijk zijn. Twee rocksterren zullen in een theatraal concert ten strijde trekken, tegen de alsmaar voortdenderende tijd en het onontkoombare doven van de spotlight.

En nu heb ik nog maar een uur. En jullie ook. U heeft nog maar slechts een uur lief publiek, alles moet gedaan worden in dit ene uur. Ja, toen je 10 was nam je je voor te wachten tot je twintigste, toen je dertigste. Toen je dertig was, wilde je tot je veertigste wachten, tot je vijftigste, zestigste whatever whatever. Nu heb je nog maar een uur, dan is het voorbij. Maar niet getreurd, een welbesteed uur is meer waard dan jaren en jaren van nalatigheid en verwaarlozing. Vijf minuten zijn voldoende, tien seconden. We hebben een uur gekregen, lief publiek, zestig minuten, drieduizendzeshonderd seconden. We hebben nog geluk.

► Ruis
“Dwalend door de stad zoek ik naar een uitweg van de ruis in mijn hoofd. Ik probeer om mij heen te kijken, maar zie alleen de gezichtsloze meute. Terwijl de donkerte toetreedt laat ik me verleiden door deze nachtschimmen. Ik wil dansen met een plant en verliefd worden op een wildvreemde, maar de dagelijkse onrust dreunt nog door in mijn hoofd als de beat van de DJ. Ik beweeg me nog dieper de nacht in. De donkerte in. Op zoek naar een plek om te verdrinken in de ruis waar ik eerder nog voor vluchtte.”

Wanneer voel je je aangetrokken tot de ruis en wanneer is er juist te veel van? Drie jonge makers gaan in een muzikale theatervoorstelling op zoek naar hun relatie tot de ruis. In een nachtclub gaan ze met behulp van hun instrumenten in gevecht met de ruis, verdwalen ze in de ruis en zingen ze de ruis liefelijk toe.

CREDITS
Mosa
Concept en spel: Mika Bisschop, Mika de Pee
Begeleiding: Nick Livramento Silva
Band: Adriaan Koster (drums)
Beeld: Siebe Pieters

Mika Bisschop en Mika de Pee. Twee jongens verbonden door vriendschap, een liefde voor muziek en theater én door het hebben van dezelfde naam. Het kon ook niet anders dat de naam van het theatrale hiphop duo dat ze vormen MIKA is geworden. Sinds hun eerste jaar op de toneelschool in Arnhem voeren ze een onderzoek hoe muziek en theater samen te brengen, hoe die vormen elkaar complementeren. Nu, in hun afstudeerjaar en een EP-release later, zullen ze hun theatrale concert en tevens hun afstudeervoorstelling MOSA spelen.

Ruis
Eindregie: Anne Maike Mertens
Muzikale begeleiding: Kaspar Schellingerhout
Spel: Nur Dabagh, Tijn Luijben en Bram Flick

Vr 16 juni 2023 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP € 7,50
 • Zitplaats € 12,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:25

Met pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Wanklank

De acteurs en musici van KASSETT en Ikarai durven het aan om in deze tijd van cancelcultuur een gevoelig onder...

Uitverkocht
Kaarten Info
Pech (8+)

Pech is een muzikale magisch-realistische familievoorstelling over pech, waar sommige mensen meer en ande...

Uitverkocht
Kaarten Info