Zoeken Menu
Sluit

Prikkelarm uit

Bezoekers met prikkelgevoeligheid

Musis & Stadstheater biedt voor mensen met een overgevoeligheid voor prikkels, prikkelarme faciliteiten rondom het concertbezoek.

Denk daarbij aan een aparte ingang zodat u niet in de rij hoeft te staan, een rustige, prikkelarme ontvangstruimte en, indien gewenst, persoonlijke begeleiding.

Er is een selectie met relatief prikkelarme concerten, bekijk ze hier. Deze concerten zijn in de meeste gevallen onversterkt, hebben weinig tot geen lichtwissels en zijn grotendeels qua repertoire relaxed in de beleving. Bij deze concerten worden de prikkelarme faciliteiten aangeboden. 

Via het bespreekbureau boekt u maximaal een week voor het concert uw ticket en kunt u aangeven van welke voorzieningen u gebruik wilt maken. Er is een beperkt aantal prikkelarme plaatsen beschikbaar.

Goed voorbereid een concert bezoeken? Download dan ons speciale voorbereidingsdocument. In dit document ziet u onder andere hoe het gebouw er uitziet, waar de entree is en krijgt u een indruk van de rustige ontvangstruimte. Alles wordt met duidelijke foto’s uitgelegd.

Trigger/prikkel waarschuwingen

► Op de webpagina van een concert informeren we over het gebruik van eventuele stroboscopische effecten.
► In de concertomschrijvingen geven we geen gedetailleerde informatie over wat er tijdens een concert gebeurt. Bezoekers laten zich graag verrassen. We zijn er ons tegelijkertijd van bewust dat bepaalde beelden, effecten en/of geluiden voor sommige bezoekers een onwenselijke effect kan veroorzaken.
► Om ervoor te zorgen dat iedereen een goede ervaring heeft, kunt u zich laten informeren over mogelijke effecten via bespreekbureau.

 De toegankelijkheid van Musis & Stadstheater is een continu proces. Momenteel zijn we druk bezig om Musis en het Stadstheater toegankelijker te maken voor mensen met prikkelgevoeligheid. Wij werken hiervoor samen met Stichting Onbeperkt Genieten.

Heeft u nog vragen of tips voor ons, mail dan bespreekbureau@musisenstadstheater.nl. We horen graag van u!