Zoeken Menu
Sluit
Holland Baroque

Holland Baroque

Informatie en kaarten

€ 47,50

Holland Baroque is een eigenzinnig barokorkest dat op hun instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment.

In deze serie:

PROGRAMMA
J.S. Bach - o.a. BWV 526, 529, 552, 582, 596, 602 in zettingen van J. en T. Steenbrink

Over Bachs Königin
Zijn mooiste stukken schreef Bach misschien wel voor zijn lievelingsinstrument het orgel. Holland Baroque geeft deze meesterwerken door aan het orkest. Zo rijk als de klank van het organo pleno klonk op Bachs Silbermann-orgels, zo brengen nu hobo’s, ronkende strijkers, fagotten en een volle continuo-groep een ode aan de koningin der instrumenten: het orgel. 

Kerst, gospel en barok: The Birth of Gospel. In dit programma klinken vroege hymnen uit de Verenigde Staten naast Engelse kerstklassiekers. We volgen het pad terug naar de eerste gospelsongs en vieren Kerstmis volgens oude tradities. The Birth of Gospel is een vrijplaats waar swing, harmony en de weelde die barok heet elkaar ontmoeten. Tijdens de voorbereiding van dit uitbundige programma merkten we dat rijke harmonieën, die vanuit het orgel komen, gemeenschappelijke vrienden van barok en gospel zijn. Een Hammondorgel of magistraal barok kerkorgel, beiden baden in een volle klank en hebben vele harmonische mogelijkheden. Het was fantastisch om manieren te vinden deze rijkdom ook in de orkestpartijen te laten klinken.

Met barok bezig zijn is niet alleen terugkijken naar hoe het vroeger was. De vrijheid opzoeken om de materie beter te begrijpen is voor ons essentieel. Barok is het uitgangspunt, maar ook het begin van iets nieuws. Zo is het begonnen, hier staan we nu: met een swingend koor uit London. Barok & Gospel leeft!

Informatie en kaarten

€ 47,50