Zoeken Menu
Sluit

Elise gaat voor de belevenis.

De voorbereiding en het nagenieten maken voor Elise Groeneveld (57) net zoveel deel uit van een avond in Musis & Stadstheater als de voorstelling zelf. “Ik zie het als een hele belevenis! De sfeer, de gezelligheid en het niveau van de voorstelling maken voor mij een avond geslaagd.”

“Een avond naar een voorstelling of concert begint met het uitkiezen van de juiste kleding, want voor elke voorstelling is de dresscode weer anders. Dat gaat van een kleurrijke outfit voor een sixtiesfeest tot een mooie jurk en vol in de make-up voor een operavoorstelling,” vertelt Elise. “En na de voorstelling praat ik in de foyer of in Jans’ Arnhem graag na bij een hapje en een drankje. Dat maakt de beleving compleet.”

Elise

Kwaliteit en gezelligheid
Elise kreeg kunst en cultuur van jongs af aan mee. “Ik speelde piano en volgde balletles, en we gingen met ons gezin regelmatig naar het theater.” Geen wonder dus dat ze nu vaak bij concerten en voorstellingen te vinden is. “Als ik écht heel graag naar een bepaalde voorstelling wil, maakt het me niet uit waar ik naartoe moet reizen.” Wat haar wél uitmaakt: de kwaliteit van en de gezelligheid bij een voorstelling. Die twee samen vormen het totaalplaatje van een geslaagde avond. “Ik weet inmiddels dat je niet naar de Ziggo Dome moet voor de gezelligheid, maar wel voor het geluid. Bij Musis & Stadstheater kom ik voor de fijne sfeer.”

Wensenlijst
Het liefst beleeft Elise muziek- en dansvoorstellingen, maar nu en dan is ze ook te vinden bij cabaret. “Brigitte Kaandorp vind ik bijvoorbeeld heel grappig, maar ze kan ook gevoelig zijn.” Elise selecteert voorstellingen voornamelijk op het soort muziek en de maker. Op haar wensenlijst staat Carmina Burana. “Want dat is toch wel een begrip.”

Groot succes
Wat er verder op Elises planning staat? “Binnenkort ga ik weer eens naar een voorstelling van Introdans en naar deel twee van de Pink Floyd-avond van de Pink Project. Deel één heb ik destijds gezien, dus het vervolg in Musis mag ik zeker niet missen.” Soms probeert Elise ook eens iets helemaal nieuws. Zo trok ze onlangs haar dansschoenen aan om met vriendinnen te genieten bij 40UP. “Dat bleek een groot succes! Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen. We gaan binnenkort nog een keer.”

 Herken jij jezelf in Elise? Bekijk hier onze tips voor jou!