Zoeken Menu
Sluit

Drie nieuwe leden voor de raad van toezicht

Met ingang van 1 mei 2022 wordt de raad van toezicht van Musis & Stadstheater Arnhem uitgebreid met maar liefst drie nieuwe leden: Marielle Wiegmans, Abdulahi Hussen en David de Vries.

Margreet van Gastel, voorzitter raad van toezicht, is zeer verheugd met de komst van de nieuwe leden: “Met de toetreding van deze drie leden is de raad van toezicht uitgebreid met expertise en extra denkkracht op het gebied van lokale verankering, bestuurlijke kennis en ondernemerschap”.

“Meer dan ooit, post-corona en aan de vooravond van de transformatie van het Stadstheater, is een raad van toezicht met brede competenties, complementair aan de huidige leden, van toegevoegde waarde. We zijn fier dat we de organisatie hebben kunnen versterken met Marielle, Abdulahi en David. We zien er ontzettend naar uit om met hen waarde toe te voegen aan stad en regio“, aldus Hans Verbugt (directeur-bestuurder van Musis & Stadstheater Arnhem).

Marielle Wiegmans
verbindt als corporate finance adviseur ondernemers uit haar netwerk om hun doelen te bereiken. Zij staat naast de ondernemer en helpt haar cliënten pro actief verder bij uiteenlopende opdrachten op het gebied van fusies en overnames, bedrijfsfinanciering en andere bedrijfsmatige vraagstukken. Tevens is zij actief betrokken bij bedrijven op RvA en RvC niveau. Naast haar werkzaamheden in het bedrijfsleven zet zij zich in voor Sportfonds Parapaard dat therapeutisch paardrijden mogelijk maakt voor mensen met een beperking. Marielle over haar toetreden: “Kunst en cultuur zet mensen aan het denken, over onszelf en over de samenleving. Het draagt bij aan een beter sociaal milieu, betere omgangsvormen tussen mensen en een beter begrip tussen culturen. Hier draag ik als lid van de raad van toezicht van Musis & Stadstheater graag mijn steentje aan bij.”

Abdulahi Hussen is geboren in Somalië en getogen in Nederland. In het dagelijkse leven werkt hij als adviseur voor de provincie Gelderland en is hij raadslid voor GroenLinks in Nijmegen. “Ik ben zeer vereerd om lid te mogen zijn van de raad van toezicht van Musis & Stadstheater. Ik kijk ernaar uit om mijn expertise en mijn ervaringsdeskundigheid in te zetten om samen met mijn collega RvT-leden, het bestuur, de werknemers en de bezoekers van Musis & Stadstheater te werken aan een nog meer toegankelijke en diverse organisatie.”

David de Vries is bestuurskundige. Na eerdere functies als bestuursadviseur en hoofd Communicatie & Strategie is hij sinds november 2020 werkzaam als directeur bij Gemeente Helmond. Daar is hij onder meer belast met de portefeuille Verstedelijking en Leefbaarheid. David is afkomstig uit de regio en woont in het Arnhemse Spijkerkwartier – op loopafstand van Musis en Stadstheater Arnhem. “Ik zie er naar uit om vanuit mijn achtergrond in het openbaar bestuur een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van deze culturele parel. Musis & Stadstheater is van enorme waarde voor de samenhang van de Arnhemse maatschappij, en dat is zeker in de post corona-tijd hard nodig.”

Samen met Margreet van Gastel, Bram Mulder ten Kate, Marja Spaans-Den Heijer, Daniële Streep en Reinoud van Assendelft de Coningh is de raad van toezicht met acht leden op volle sterkte.

Musis & Stadstheater Arnhem
Musis & Stadstheater Arnhem verbindt Arnhem met de rijkdom van kunst en cultuur, want cultuur maakt gelukkig! In onze twee huizen vertellen wij al meer dan 175 jaar oude en nieuwe verhalen: door muziek, theater en dans. Musis is de oudste actieve concertzaal van Nederland en bestaat komend theaterseizoen 175 jaar. We omarmen ook het nieuwe, actuele en diverse programma, gemaakt door gevestigde en jonge creatieve makers. Kunst en cultuur zijn altijd in beweging, daarom verleggen ook wij voortdurend onze grenzen. Zo formuleren kunst en cultuur in onze huizen een antwoord op de actualiteit. Musis & Stadstheater verbindt zich met thuisstad Arnhem door bijzondere samenwerkingen die leiden tot een breed programma voor een breed publiek.