Zoeken Menu
Sluit
Ziel
 • Dans

Ziel

Conny Janssen danst

Vr 19 januari 2024 - 20:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 17,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:45

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?

Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst presenteert de nieuwe voorstelling Ziel, waarin het verlangen om voluit te leven leidend is. Met een ijzersterke, avontuurlijke groep dansers bestaande uit jong talent en bekende gezichten.

In het nieuwste werk van Conny Janssen staan we midden in het leven, met alle onzekerheden en tegenstellingen die daar bij horen. Kunnen we het leven accepteren zonder verlamd te raken door de uitdagingen die voor ons liggen. Zijn we bereid risico's te nemen? Kunnen we ons ook comfortabel voelen als het leven zich niet naar onze voornemens en wensen plooit?

Ziel is een ode aan het leven, met al zijn ups en downs, zijn verrassingen en teleurstellingen. Van verstilde momenten tot uitbundige vieringen, van pijnlijke confrontaties tot hoopvolle verwachtingen. In Ziel geven ze uiting aan de drang vrij en onbezonnen te zijn, de luiken open te gooien en in het diepe te duiken, zonder angst of schroom.

“In haar voorstellingen herkennen we onszelf en de wil om contact te maken. Haar dans brengt werelden bij elkaar.” - Ahmed Aboutaleb

► In 2019 ontvangt Conny Janssen de prestigieuze oeuvreprijs tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen. De Gouden Zwaan, ook wel de Oscar van de Nederlandse dans genoemd, wordt door de dansjury toegekend aan Conny Janssen voor de grote bijdrage die zij met haar carrière aan de Nederlandse dans heeft geleverd.

► Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding. De inleiding start om 19.30 uur en is gratis toegankelijk, reserveren is wel verplicht. Je reserveert jouw ticket(s) voor de inleiding bij het bestellen van je ticket(s).
Aanvang inleiding: 19:30
Locatie inleiding: Van Beniumzaal
Entree: Gratis

CREDITS
Choreografie: Conny Janssen
Dansers: Adi Amit, Pedro Correia (stage), Alfonso López González, Pedro Ricardo Henry, Yanaika Holle, Maud Huizing, Sara Mistrorigo (stage), Gaspar Ribeiro (stage), Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Carmine Vigliotti

Conny Janssen
De choreografieën van Conny Janssen worden getypeerd als inventief, krachtig en ontroerend. Haar danstaal staat niet op zichzelf maar vloeit samen met een geraffineerde muziekkeuze, vormgeving en belichting. Daarbij kenmerkt haar werk zich door een veelzijdigheid die voor zowel haar dansers als haar publiek iedere keer een onvoorspelbare ontdekkingstocht blijkt te zijn. Zij versmelt haar soepele, virtuoze danstaal met de persoonlijke kwaliteiten van haar dansers. Haar dansers staan daardoor op het toneel als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd.

► Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Parkzaal van Musis
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Parkzaal komt een tijdelijke tribune, zodat er een theaterzaal ontstaat met goede zichtlijnen voor onder andere dans en toneel.

Vr 19 januari 2024 - 20:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 17,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:45

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook