Zoeken Menu
Sluit
Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)
 • Toneel

Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)

Wunderbaum

Ma 05 februari 2024 - 20:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 10,00
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 15,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:20

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Een voorstelling die een van de meest prangende vragen van deze eeuw niet uit de weg gaat: Hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen? 

Acteursgroep Wunderbaum gaat samen met schrijfster Annelies Verbeke op middelbare scholen het sociale media gebruik van leerlingen onderzoeken. Schoorvoetend - want we willen niet oud overkomen - maar met de gedachte dat het hoog tijd is om een voorstelling te maken over onze schermtijd. Sinds de iPhone in 2008 zijn massale glorierijke intrede deed in ons land, zijn we ‘hooked’. Ons gedrag veranderde, generatiekloven openbaarden zich.

Als ouders en opvoeders zijn we licht tot zwaar bezorgd. We horen verhalen over kinderen die in twintig Whatsapp-groepen verschillende identiteiten aannemen, er in het geheim een tweede telefoon op nahouden, op het dark web aan anorexia challenges deelnemen en nieuwjaar liever met hun vrienden online in ‘World of Warcraft’ vieren. Of is dat allemaal zwaar overdreven en moeten we vasthouden aan de liefde-aandacht-en-vertrouwen-mantra, die voor onze generatie ouders zo kenmerkend is?

En wat voor recht van spreken hebben we eigenlijk als we geregeld zelf scrollend naar een scherm zitten te staren als ons kind tegen ons praat? Of als we tot diep in de nacht tussen de series door van de actualiteiten naar Funda surfen?

► Let op: Deze voorstelling bevat beschrijvingen van online misbruik en seksueel geweld die als confronterend kunnen worden ervaren.

CREDITS
Van en met: Mitchell Abionie, Walter Bart, Elvis de Launay, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Giari Knaapen, Maartje Remmers, Marleen Scholten, Marleen Sparreboom, Lars van Nistelrooij, Toto van Stekelenburg 
Tekst: Annelies Verbeke
Beeld: Jan Dirk van der Burg
Live muziek en compositie: Frank Rosaly
Licht en scenografie: Julian Maiwald video-ontwerp Noortje van den Eijnde
Kostuumontwerp: Lotte Goos
Regie assistentie: Sasha Kurensky
Educatie: Anne Marie Westerveen productie Andrea van Bussel, Sanne Priem
Coproductie: Theater Rotterdam
Met steun van: VSBfonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Fonds 21, VriendenLoterij Fonds, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Theater Rotterdam

Wunderbaum
Wunderbaum speelt zelfgeschreven teksten gebaseerd op improvisaties, en nieuwe, voor de groep geschreven theaterstukken. Wunderbaum maakt theater over kleine sores en grote politiek, over absurd menselijk gedrag, over het verlangen naar intensiteit en over de lokroep van het vreemde.

► Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Parkzaal van Musis
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Parkzaal komt een tijdelijke tribune, zodat er een theaterzaal ontstaat met goede zichtlijnen voor onder andere dans en toneel.

Ma 05 februari 2024 - 20:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 10,00
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 15,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:20

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook