Zoeken Menu
Sluit
Wit Konijn Rood Konijn
  • Toneel

Wit Konijn Rood Konijn

Livestream met Juul Vrijdag

Za 13 maart 2021 - 20:00

Online, Livestream

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Hoogte80 Festival, Musis & Stadstheater en Posttheater haken met Wit Konijn Rood Konijn vanuit Arnhem aan op een initiatief van wereldformaat

Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu één jaar later wordt er in meer dan 30 landen op 13 maart 2021 de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan. In Arnhem stapt de Arnhemse actrice Juul Vrijdag het toneel op om het stuk ‘Wit Konijn Rood Konijn’ te spelen.

Over de voorstelling
In Arnhem stapt de Arnhemse actrice Juul Vrijdag het toneel op om het stuk ‘Wit Konijn Rood Konijn’ te spelen. De tekst van het stuk zit in een verzegelde envelop. Actrice Juul Vrijdag opent ter plekke, op het podium, deze envelop. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint zij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater. Samen met het publiek ontdekt ze tijdens het lezen en spelen de inhoud van de internationale theaterhit ‘Wit Konijn Rood Konijn’ van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. Dit stuk is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd. En steeds door andere acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.

Elk theater zal in zijn eigen tijdzone om 20.00 uur aanvang geven voor ‘Wit Konijn Rood Konijn’ in hun eigen taal. De kracht van theater zal 24 uur lang over de aardbol zinderen, van New York tot Panama City, van Minsk tot Arnhem, van Uppsala tot Istanbul.

Bekijk de video

Za 13 maart 2021 - 20:00

Online, Livestream

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Anderen bekeken ook

Kijk op theater

Kennismaken met theater? Als beginnende kijker meer kennis opdoen over toneel? In deze toneelkijkserie leer je...

Uitverkocht
Kaarten Info