Zoeken Menu
Sluit
What's in a fairy tale? - De Rattenvanger (geannuleerd)
  • Toneel

What's in a fairy tale? - De Rattenvanger (geannuleerd)

Toneelgroep Oostpool

Za 01 februari 2020 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:15
  • Aanvang 20:15
  • Verwachte eindtijd 22:20

Zonder pauze (exclusief drankje)

Helaas is deze voorstelling vanwege het coronavirus definitief geannuleerd.

VOOR IEDEREEN DIE OUDERS HEEFT… OF KINDEREN

Hoe ging het ook alweer? De Rattenvanger lokt alle ratten uit de stad en als hij vervolgens zijn beloofde geld niet krijgt, fluit hij alle kinderen weg. De ouders radeloos achterlatend. Maar wat was nu de moraal van dit verhaal? Afspraak is afspraak? Het ontlopen van verantwoordelijkheid heeft consequenties?

Regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht herschrijven De Rattenvanger van Hamelen tot een satire over de opvoeding van onze kinderen. Want wie weet er nu eigenlijk het beste wat goed is voor onze kinderen? Kinderen van nu klimmen op barricades en komen in opstand. Zijn zij hun onschuld verloren? Of is protest iets van alle generaties?

Twee jaar na de verdwijning van de kinderen, verzamelen De Rattenvanger en de inwoners van Hamelen zich. Ben getuige van de verdediging van drie perspectieven op het verhaal: die van de ietwat vreemde rattenvanger, die van de boze vaders én die van de eigenwijze kinderen. De achterblijvende vaders bijten van zich af: ‘Blijf met je poten van mijn kind af!’ De rattenvanger weet het beter: ‘Jullie verpesten jullie kinderen!’ En de kinderen komen onverschrokken uit de hoek. Kunnen zij hun ouders verantwoordelijk stellen voor de wereld die hen wordt nagelaten?

Nature vs. nurture?
De Rattenvanger is een voorstelling over opgelegde denkbeelden en botsende overtuigingen. Kunnen ouders het ooit goed doen? Zijn generatieconflicten onvermijdelijk? Moeten we strenger opvoeden of is de beste opvoeding, geen opvoeding? Een prikkelend en kritisch verhaal over generatieconflicten, een bizarre kinder-kidnap en de vraag of kinderen soms niet beter af zijn zonder al die opvoedmethodes.

What’s in a fairytale?!
Sarah Moermans en Joachim Robbrecht doen aan upcycling van oeroude verhalen en geven in de theaterreeks What’s in a Fairytale?! achterhaalde sprookjes een tweede leven met een grotere maatschappelijke waarde. Na Robin Hood (2018) en Bambi (2019) is het nu tijd voor een explosieve remake van De Rattenvanger: een voorstelling over kinderen. Of eigenlijk: over de kinderen van een ander. Een anti-sprookje voor volwassenen.


OOSTPOOL OVERLOAD

Het is tijd om de winterdepressie uit te zwaaien. Zeg maar ‘dag’ tegen korte dagen, frisse ochtenden en die verdwaalde vlok sneeuw. En zeg ‘hoi’ tegen goede zin en nieuwe energie. Tijd om op te laden. En precies dat is wat Oostpool komt doen op zaterdag 21 maart in Stadstheater Arnhem: laad in 6 uur tijd je batterij weer 100% op. Maak tijdens OOSTPOOL OVERLOAD kennis met Oostpools meest recente werk, kijk naar het talent van morgen, trakteer jezelf op zinvolle ontmoetingen en een goed gesprek, kom barhangen of tune in voor een dansje.

Bekijk hier het volledige programma van Oostpool Overload 


INLEIDING – aanvang 19:15 uur
Voor aanvang van deze voorstelling is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces. Ziet u geen verkooplink naar de inleiding? Dan is deze reeds volgeboekt.

Hôtel Oostpool – podcastserie van Toneelgroep Oostpool
Na afloop van de voorstelling start de 6e editie van Hôtel Oostpoolde opname van een live podcast direct ná de voorstelling waarin de onderwijzer als opvoeder ter discussie wordt gesteld. U bent van harte uitgenodigd om tussen 22:15 uur en 23:00 uur de podcast bij te wonen.

CREDITS
regie: Sarah Moeremans
tekst: Joachim Robbrecht
cast: Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Louis van der Waal e.a.
muziek: Wessel Schrik

Za 01 februari 2020 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:15
  • Aanvang 20:15
  • Verwachte eindtijd 22:20

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Herman

Een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. Wat doe je als je partner na 26 jaar...

Uitverkocht
Kaarten Info