Zoeken Menu
Sluit
Cuarteto Quiroga & Ilker Arcayürek
  • Klassiek

Cuarteto Quiroga & Ilker Arcayürek

Wereldpremière van Jonathan Dove

Do 11 januari 2024 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 25,00
  • Zitplaats € 30,00

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Het Spaanse Cuarteto Quiroga biedt samen met de Oostenrijks-Turkse tenor Ilker Arcayürek in Musis een perfecte avond voor de liefhebbers van het strijkkwartet en nieuwe muziek, waarin de aansprekende lyriek voorop staat. Een nieuw strijkkwartet van de Engelse componist Jonathan Dove klinkt naast zijn In Damascus, een schrijnende liedcyclus over een land dat zucht onder het juk van een oorlog, en het beroemde eerste strijkkwartet waarmee Brahms uit de schaduw van Beethoven stapte.

PROGRAMMA
Dove Togetherness (wereldpremière)
Dove In Damascus voor strijkkwartet en tenor 
Brahms Strijkkwartet op. 51 nr. 1 

De Engelse componist Jonathan Dove koos Togetherness als titel van zijn meest recent geschreven strijkkwartet. Hij leverde het werk af tijdens de pandemie, die ervoor zorgde dat mensen van elkaar waren verwijderd; samenzijn was niet vanzelfsprekend. De basis van een kwartet is samenzijn, ook dat viel weg tijdens de coronaperiode. Togetherness gaat over het verlies van die intimiteit en de pogingen elkaar terug te vinden in de denkbeeldige ruimte van muziek’, aldus Bas van Putten in De Groene Amsterdammer.

Cuarteto Quiroga speelt samen met tenor Ilker Arcayürek nog een ander recent stuk van Dove, In Damascus. Het is een krachtige bewerking van teksten van de Syrische dichter Ali Safar; ‘een kil en krachtig visioen van onbeschrijfelijke schoonheid, verscheurd door een lukrake oorlog.’ Precies die thema’s van vrijheid en eenzaamheid komen ook terug in Brahms’ muziek. Hij deelde met zijn goede vriend en violist Joseph Joachim het motto 'Frei aber Einsam', vertaald in de muzieknoten f-a-e.

► Extra: met inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding door Bart de Graaf.
In de inleiding kom je interessante achtergronden van dit programma te weten en krijg je een aantal luistertips, ondersteund met luistervoorbeelden. Ook komt in vrijwel elke inleiding komt een musicus of componist langs voor een interview. Je kunt dan ook zelf vragen stellen aan de uitvoerders!

De inleiding start om 19.00 uur in de Van Beinumzaal en is gratis toegankelijk.

Wil je de inleiding bijwonen? Dan is het reserveren van een plaats verplicht. Je reserveert jouw ticket(s) voor de inleiding direct bij het bestellen van je concertticket(s). Bestel je meerdere concerttickets? Bestel dan ook een gelijk aantal tickets voor de inleiding. Het aantal zitplaatsen is beperkt op=op.

MUSICI
Cuarteto Quiroga:
Aitor Hevia viool
Cibrán Sierra viool
Josep Puchades altviool
Helena Poggio cello

Ilker Arcayürek tenor

Bekijk de video

Do 11 januari 2024 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 25,00
  • Zitplaats € 30,00

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Anderen bekeken ook