Zoeken Menu
Sluit
Waylon - Gewoon Willem
  • Pop

Waylon - Gewoon Willem

Vr 02 december 2022 - 20:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Normaal € 45,00

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 23:10

Met pauze (inclusief drankje)

Een oer Hollandse naam; een naam voor een koning, maar ook de naam van 1 van Nederlands grootste muzikale talenten; alleen besloot híj om zijn naam te veranderen naar Waylon. Waylon komt opnieuw naar Musis met zijn Nederlandse show: Gewoon Willem

De man die het als een persoonlijke missie zag, om country naar Nederland te halen; om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de lage landen te brengen en op te voeden; met als 1 van de hoogtepunten een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met Calm after the Storm.

Gewoon Willem
Die lage landen passen hem echter steeds beter. Uiteindelijk is hij ook ‘Gewoon Willem’ uit de klei van Apeldoorn. Daar lag dan ook de basis van zijn eigen levenslied. Hij zong dat al die jaren in een andere taal maar dat is niet langer nodig vindt hij. Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album is een eerbetoon aan zijn wortels. Het rood van een geleefd leven, het wit van de rust die hij heeft gevonden en het blauw van de diepgang die hoort bij het ouder worden. En hij vond ook zijn koningin met wie hij samen een prinses kreeg, ook met een oer Hollandse naam: Ted. Dat alles schreeuwde om liedjes in zijn moerstaal; met de poëzie die hoort bij een levenslied.

Nieuw album
Gewoon Willem heet dan ook zijn nieuwe album, want dat is hij ook altijd gebleven. De oranje kroon op zijn werk. Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend), Joost Marsman en Sander Rozenboom en poëet Han Kooreneef heeft hij prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep.

Een album wat om uitleg vraagt wat hij best bereid is om te geven:
De theatershow Gewoon Willem is het antwoord. Anekdotes uit een rijk leven. Een simpele jongen met een groot talent in een ingewikkelde wereld gaat graag het gesprek aan met zijn publiek. Maar het liefste zingt hij en nu dus in zijn moerstaal. Een theatershow die de muziek eert die hem gered heeft van het leven. Alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij, van Robert Long naar André Hazes en daar heeft hij zelf een paar mooie liedjes aan toegevoegd.

► Het is een zitconcert

Vr 02 december 2022 - 20:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Normaal € 45,00

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 23:10

Met pauze (inclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Yentl en de Boer

Yentl en de Boer komt naar Musis & Stadstheater om hun 10-jarig jubileum en nieuwe album te vieren, een ex...

Uitverkocht
Kaarten Info