Zoeken Menu
Sluit
Uniek theatercollege met ‘De Kromme’
 • Show
 • Verdieping & Verrijking

Uniek theatercollege met ‘De Kromme’

80 jaar Willem van Hanegem

Di 14 mei 2024 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 25,00

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 22:00

Met pauze (inclusief drankje)

Willem van Hanegem, één van de beste en meest markante voetballers die Nederland heeft voortgebracht, viert op 20 februari 2024 zijn 80ste verjaardag. Ter ere van die mijlpaal vertelt ‘De Kromme’ in het theater over zijn (voetbal)leven.

Eddy van der Ley interviewt Van Hanegem, aan de hand van unieke beelden, over zijn rijke voetballoopbaan, met onder meer aandacht voor het iconische WK van 1974 in West-Duitsland, voor de Europa Cup 1-winst met Feyenoord in 1970, over zijn jaren als trainer. Maar ‘De Kromme’, nog altijd razend populair door zijn volstrekt eigen kijk op leven en voetbal, praat ook over de actualiteit van het moment en geeft ongetwijfeld zijn visie op Vitesse en het Gelderse voetbal. Ook is er ruimte voor vragen vanuit de zaal en na afloop staat er een meet & greet gepland.

Presentator Eddy van der Ley is verguld met de komst van de iconische ex-topvoetballer naar Arnhem. "Voor een hele generatie voetballiefhebbers en Feyenoord-fans is dit dé kans om Willem van Hanegem nog eens live in actie te zien", zegt hij. "Zij zullen de Kromme meemaken zoals hij in al zijn puurheid is: kritisch, betrokken, met een geheel eigen, unieke en soms wat dwarse kijk op voetbal en het leven."

► Meet & greet
Na het theatercollege vindt er een meet & greet met Willem van Hanegem plaats op het podium. Wat heb je Willem altijd al willen vragen?

► Willem van Hanegem
Willem van Hanegem (20 februari 1944 in Breskens) verloor bij een bombardement op Breskens zijn vader, broertje en zusje. Hij brak op relatief late leeftijd door als profvoetballer, maar zou uitgroeien tot een van de beste spelers uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. De meeste voetbalkenners rangschikken hem in de eeuwige ranglijst op de derde plek, achter Johan Cruijff en Marco van Basten. Van Hanegem maakte vooral furore in het shirt van Feyenoord. Met de Rotterdammers werd hij drie keer landskampioen en won hij, naast de UEFA Cup, als eerste Nederlandse club de Europa Cup I en de Wereldbeker. De middenvelder speelde 52 keer voor het Nederlands elftal, waarmee hij de finale haalde van het WK van 1974 in West-Duitsland. Later werd hij trainer van onder meer Feyenoord (kampioenschap in 1993), AZ en assistent-bondscoach van Oranje. Zijn laatste functie was die van hoofdtrainer bij FC Utrecht, daar stopte hij in 2008. Bij Van Hanegem werd in 2017 prostaatkanker geconstateerd, hetgeen in het hele betaalde voetbal en daarbuiten leidde tot massale adhesiebetuigingen. Na 35 behandelingen werd hij vorig jaar genezen verklaard.

 

Di 14 mei 2024 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 25,00

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 22:00

Met pauze (inclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Keti Koti 2024

Op 1 juli wordt de afschaffing van de slavernij gevierd. Keti Koti vindt dit jaar voor de tweede keer pla...

Uitverkocht
Kaarten Info