Zoeken Menu
Sluit
Orlando
 • Toneel

Orlando

Toneelschuur Producties / Loek de Bakker

Wo 08 november 2023 - 20:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:10

Zonder pauze (exclusief drankje)

Een vrolijke, bombastische en kwetsbare zoektocht naar identiteit en queerness.

De jonge edelman Orlando probeert zijn zwalkende hart ergens aan vast te klampen. Hij wil iets vinden wat hem richting geeft en zwerft drie eeuwen lang van ontmoeting naar ontmoeting. Wie voelt zich nog op zijn plek of trouw aan zichzelf? Honderd jaar geleden schreef Virginia Woolf al een verhaal over een zoekend mens dat voortdurend in een hokje wordt gedwongen door anderen, maar die pogingen doet om daar telkens aan te ontsnappen.

Orlando is een personage dat drie eeuwen leeft en in die tijd keer op keer verandert: van omgeving, sociale klasse, rol en sekse. Van zoekende jonge edelman tot succesvol schrijfster - steeds opnieuw verhoudt Orlando zich tot de veranderde normen en verwachtingen van zijn/haar tijd.

Loek de Bakker gaat in dit turbulente verhaal op zoek naar verstilling, twijfel en reflectie. In een humorvolle en muzikale voorstelling volgen we de levenslustige Orlando in een reeks ontmoetingen waarin hij/zij zich steeds opnieuw vormgeeft, op zoek naar zichzelf. Een voorstelling als een zwaardgevecht, even kwetsbaar als gedurfd. Met livemuziek gecomponeerd door Reinier van Harten.

Loek de Bakker over Orlando:
‘In het fascinerende spel met identiteiten viel me op hoe eenzaam Orlando is. Alsof hij steeds toch niet op z’n plek is. Drie eeuwen lang zoekt Orlando naar de zin van het leven, de liefde, naar iemand waarin hij zich herkent, een plek voor zichzelf. Daar is een leven voor rollenspel voor nodig. Steeds terugkerend is de vraag: wie bepaalt wie we zijn? Wijzelf of onze omgeving?'

 

► Nagesprek
Na de voorstelling is er een gesprek waarbij het publiek de kans krijgt om vragen te stellen en dieper in te gaan op de thema's van de voorstelling, dit gesprek wordt geleid door derdejaars ArtEZ-studenten.

CREDITS
Regie: Loek de Bakker
Co-regie: Emilie Pos
Geïnspireerd op het boek van Virginia Woolf
Vertaling: Geraldine Franken
Bewerking: Loek de Bakker & Tjeerd Posthuma
Spel: Alicia Boedhoe, Milou van Duijnhoven, Michael Muller, Thom Vendrik
Scenografie: Studio Dennis Vanderbroeck
Muziek: Reinier van Harten
Choreografie: Xiomara Virdó

► Loek de Bakker
Tijdens zijn afstuderen liep hij stage bij Toneelgroep Oostpool en het Nationale Theater/HNTjong. In seizoen 2021/2022 maakte hij bij HNTjong de voorstelling Supernormaal en bij Toneelschuur Producties Het leven zelf, naar de gelijknamige roman van Roelof ten Napel. In zijn voorstellingen creëert Loek secuur vormgegeven werelden waarin personages op zoek zijn naar houvast, erkenning en verbinding. Met veel compassie en humor onderzoekt hij hoe we worden wie we zijn en hoe we ons verhouden tot de ander.

►Toneelschuur Producties
Verhalen van nu, verteld door de makers van morgen. De jonge, talentvolle makers die aan Toneelschuur Producties verbonden zijn bevragen de wereld waarin we leven en de verhalen en denkstructuren die onze wereld hebben gevormd. Nieuw, van hoge kwaliteit en altijd onvergetelijk.

► Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Muzenzaal van Musis
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Muzenzaal komt een tijdelijke tribune, zodat er een vlakkevloerzaal ontstaat, zoals de kleine zaal van het Stadstheater.

Bekijk de video

Wo 08 november 2023 - 20:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:10

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Kijk op theater

Kennismaken met theater? Als beginnende kijker meer kennis opdoen over toneel? In deze toneelkijkserie leer je...

Uitverkocht
Kaarten Info