Zoeken Menu
Sluit
Circle Mirror Transformation
 • Toneel
 • Studenten

Circle Mirror Transformation

Toneelschuur Producties

Wo 07 mei 2025 - 20:30

Musis, Parkzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 6,00
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 11,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Vijf verloren individuen in een cursusruimte, op zoek naar verbinding. 

Circle Mirror Transformation is een voorstelling van Loek de Bakker, gebaseerd op een prijswinnende theatertekst van de Amerikaanse toneelschrijver en Pulitzer Prize-winnaar Annie Baker. De titel verwijst naar een drama-oefening die in theaterlessen vaak voorbijkomt, waarbij je de beweging van je voorganger eerst spiegelt en dan transformeert tot iets anders. Maar ook naar de kring, waarin door te spiegelen en rollenspellen te doen, de cursisten transformeren en tot nieuwe inzichten komen.  

In deze voorstelling met weinig woorden schitterend weergegeven hoe onhandig het soms allemaal is, dat mens-zijn. De kunstmatige intimiteit van de theateroefeningen leidt tot ongemak, maar ook tot ontwapening en dus kwetsbaarheid. Alle personages worden gedwongen zich tot elkaar én zichzelf te verhouden – en wij mogen meekijken, veilig vanaf de tribune.  

“Toen ik deze tekst las, vond ik het meteen een briljant idee. Vijf vreemden afgesloten van de rest van de wereld, hard op zoek naar verbinding met de ander. In deze individualistische tijd is dit een herkenbaar verhaal vol humor, pijn en hoop over verloren individuen die proberen collectief betekenis te zoeken.” - Loek de Bakker 

► Extra: met inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding.
De inleiding start om 19.30 uur in de Van Beinumzaal en is gratis toegankelijk.
Wil je de inleiding bijwonen? Dan is reserveren verplicht. Je reserveert een ticket voor de inleiding direct bij het bestellen van je voorstellingticket. Bestel je meerdere tickets? Bestel dan ook een gelijk aantal voor de inleiding. Het aantal zitplaatsen is beperkt op=op.

CREDITS 
Regie: Loek de Bakker  
Cast: Ayo Cadmus, Marisa van Eyle, Michiel Nooter, Jip Smit  

Loek de Bakker 
Loek de Bakker studeerde de regie-opleiding in Maastricht. Tijdens zijn afstuderen liep hij stage bij Toneelgroep Oostpool en het Nationale Theater/​HNTjong. In zijn voorstellingen creëert Loek secuur vormgegeven werelden waarin personages op zoek zijn naar houvast, erkenning en verbinding. Met veel compassie en humor onderzoekt hij hoe we worden wie we zijn en hoe we ons verhouden tot de ander.  

Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Parkzaal van Musis   
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Parkzaal staat een tijdelijke tribune, zodat er een theaterzaal ontstaat met goede zichtlijnen voor onder andere dans en toneel. De plaatsen op tribune zijn niet via de lift bereikbaar.  

Wo 07 mei 2025 - 20:30

Musis, Parkzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 6,00
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 11,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook