Zoeken Menu
Sluit
FALL (première) in Doetinchem
  • Dans
  • Theaterreis

FALL (première) in Doetinchem

Theaterreis naar Introdans

Vr 22 september 2023 - 18:30

Musis Arnhem, Amphion Doetinchem

De bus vertrekt rond 18:30
Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 30,00
  • Regulier € 35,00

Programma

  • Deuren open 18:00
  • Aanvang 18:30

In FALL brengt Introdans twee van de belangrijkste en meest gevierde hedendaagse choreografen van deze tijd samen: de Brits-Bengaalse Akram Khan en de Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui. Samen reizen wij met de bus af naar Amphion Theater in Doetinchem, zo mis je als echte Introdans-liefhebber deze voorstelling niet.

Theaterreis naar Introdans
In september sluit het Stadstheater tijdelijk haar deuren. Het theater wordt verbouwd zodat het hierna voldoet aan de wensen van deze tijd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent.
Voor de voorstellingen van Introdans reizen we samen met de bus af naar Doetinchem, Apeldoorn of Nijmegen. Het ticket (35 euro) is een eersterangs entreekaartje inclusief busreis (retour). Samen met Introdans zorgen wij voor een goed verzorgde busrit plus een verrassing. Zo mis je als echte Introdans-liefhebber geen voorstelling. Bekijk hier het overzicht van de theaterreizen naar Introdans.

Met de bus
De bus vertrekt vanaf Musis Arnhem. Ruim voor aanvang ben je in het theater om alvast te genieten van de sfeer en een drankje. Na de voorstelling gaan we samen terug met de bus naar Musis Arnhem. Er is een beperkte capaciteit, dus wees er snel bij!
In de servicemail, die jij een paar dagen van te voren ontvangt, vind je definitieve vertrektijd, de exacte vertreklocatie en de schatting hoe laat de bus weer in Arnhem is.

► De Podiumpas is niet geldig bij de theaterreizen.

In FALL brengt Introdans twee van de belangrijkste en meest gevierde hedendaagse choreografen van deze tijd samen: de Brits-Bengaalse Akram Khan en de Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui. Hoe verschillend hun achtergrond ook is, er zijn ook veel overeenkomsten tussen de twee danskunstenaars die ooit samen het podium deelden in het magistrale Zero Degrees. Beiden zijn meesterlijke verhalenvertellers én hartstochtelijke bruggenbouwers: in hun werk verbinden ze op imponerende wijze uiteenlopende culturen, dansstijlen en kunstdisciplines.
In FALL leidt dat tot een programma dat dynamiek koppelt aan verstilling, en virtuositeit aan poëzie. “Al zijn de drie choreografieën in FALL heel uitdagend en imposant, er gaat tegelijkertijd ook een serene, meditatieve kracht van uit. Na afloop voel je je volledig opgeladen; een verademing in deze vaak gehaaste en opgefokte wereld”, aldus Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans.

 Programma
Kaash | choreografie Akram Khan
Pure | choreografie Sidi Larbi Cherkaoui
Fall | Introdans-première | choreografie Sidi Larbi Cherkaoui

Kaash

FALL opent met Akram Khans Kaash, dat bij de wereldpremière in 2002 een regelrechte sensatie teweegbracht en de Brits-Bengaalse choreograaf op slag wereldfaam bezorgde. Als toeschouwer heb je het gevoel als het ware een verhaal binnen te stappen, waarbij Khan je meevoert in zijn bijzondere kosmos, in een wervelende mix van Indiase kathakdans en hedendaagse dans. De dansers gebruiken hun voeten als percussie-instrumenten, terwijl hun armen scherp door de lucht snijden. Turner Prize-winnaar Anish Kapoor tekende voor het indrukwekkende toneelbeeld, Nitin Sawhney (die voor heel veel bekende popsterren nummers schreef) componeerde de opzwepende Indiase muziek.
Naast Introdans en Khans eigen groep zijn er, wereldwijd, maar twee andere gezelschappen die dit werk mogen uitvoeren.

Pure

Een lyrisch, virtuoos en ontroerend duet, vol bijzondere lifts. Zo laat Pure van Sidi Larbi Cherkaoui zich het best omschrijven. In de intieme choreografie onderzoekt Cherkaoui het thema zuiverheid in spirituele zin. Wat blijft er over als je alle menselijke verlangens loslaat? De vrouwelijke danser in het duet beschildert zich met Japanse tekens, en creëert zo iets nieuws, terwijl ze aan de andere kant het pure vernietigt. Haar partner wist de geschilderde tekens liefdevol uit, alsof hij de sporen die het leven op haar hebben achtergelaten wil laten verdwijnen. Maar ondanks al zijn tederheid kan hij het proces niet keren.
Cherkaoui creëerde Pure in 2010 voor en met de Noorse dansers Guro Nagelhus Schia en Vebjørn Sundby. Bij de Introdans-première in 2019 werd het duet gedanst door Vérine Bouwman en haar man Salvatore Castelli, en voor Vérine wordt Pure – na een danscarrière van zeventien jaar – nu ook haar laatste rol. Ze danst het duet zowel in FALL als tijdens het End of Season Gala (juni 2024).

Fall

FALL besluit met het gelijknamige werk van Sidi Larbi Cherkaoui, waarmee Introdans – als een van de belangrijkste schatbewaarders van Cherkaoui’s oeuvre – voor de zevende keer een choreografie van de Vlaams-Marokkaanse grootmeester aan zijn repertoire toevoegt. Fall verwijst zowel naar de vallende en verkleurende herfstbladeren als naar het continue gevecht van het (dansers)lichaam met de zwaartekracht. Geïnspireerd door beide én door de eenvoud en meditatieve rust van Arvo Pärts muziek ontwikkelde Cherkaoui hallucinerende cycli van vallen en opstaan, van eindeloos vloeiende bewegingen waaraan nooit een einde lijkt te komen.
Cherkaoui creëerde Fall in 2015 voor Ballet Vlaanderen, en maakte in 2019 een nieuwe bewerking voor het Ballet du Grand Théâtre de Genève, waarvan hij sinds vorig jaar artistiek directeur is. Het is deze versie die Introdans nu verwerft.

Vr 22 september 2023 - 18:30

Musis Arnhem, Amphion Doetinchem

De bus vertrekt rond 18:30
Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 30,00
  • Regulier € 35,00

Programma

  • Deuren open 18:00
  • Aanvang 18:30

Anderen bekeken ook

Tipping point

Op zoek naar de perfecte balans. Tipping Point is een adembenemende balans-act waarin zes performers de confro...

Uitverkocht
Kaarten Info
Krijtje mij (4+)

Een interactief dansfeest voor het hele gezin. Al dansend en tekenend creëren wij samen een levend schets...

Uitverkocht
Kaarten Info