Zoeken Menu
Sluit
Theaterreis naar Introdans: De Notenkraker in Apeldoorn
  • Dans
  • Theaterreis

Theaterreis naar Introdans: De Notenkraker in Apeldoorn

Familievoorstelling (6-106 jaar)

Zo 15 december 2024 - 13:00

Musis, Orpheus Apeldoorn

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Jongeren tot 30 jaar € 35,00
  • Regulier € 40,00

Programma

  • Deuren open 13:00
  • Aanvang 13:00

Magische, fantasierijke bewerking van hét winterballet bij uitstek: De Notenkraker. Samen reizen wij met de bus af naar Theater Orpheus in Apeldoorn, zo mis je als echte Introdans-liefhebber deze voorstelling niet.

Grenzeloze fantasie, uitbundige choreografieën, tedere dans, en een totaal nieuwe kijk op Tsjaikovski’s beroemde muziek: deze grootste productie die Introdans ooit heeft uitgebracht, heeft het allemaal! Het dansgezelschap presenteert dit seizoen wederom een eigentijdse, nieuwe bewerking van een alom geliefde klassieker voor de héle familie. Ditmaal viel de keus op hét winterballet bij uitstek: De Notenkraker, maar dan in een geheel eigen en unieke interpretatie van de Belgische choreograaf Jeroen Verbruggen. Zijn versie bevat géén kerstboom, suikerfee of cadeautjes maar wél alle magie en betovering die je bij De Notenkraker verwacht! Introdans geeft het een eigenzinnige en eigenwijze touch. Een versie over het ‘kraken’ van je eigen schil, je eigen noot, om op die manier je ware identiteit te kunnen ontdekken. Met als blikvangers naast de bruisende choreografie van Verbruggen, zeker ook het ‘dromenlanddecor’ en de overdadige, barokke kostuums van het Parijse modeduo On Aura Tout Vu (Livia Stoianova en Yassen Samouilov), dat sterren als Beyoncé, Lady Gaga, Madonna en Christina Aguilera tot zijn clientèle mag rekenen. Na het daverende succes van Carmen en Swan Lake afgelopen jaren, is De Notenkraker een nieuwe voorstelling van Introdans in de wintermaanden voor iedere dansliefhebber (6-106 jaar). Voor het eerst te zien in Nederland!

 Theaterreis naar Introdans
Het Stadstheater heeft tijdelijk haar deuren gesloten. Het theater wordt verbouwd zodat het hierna voldoet aan de wensen van deze tijd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent.
Voor de voorstellingen van Introdans, die niet in Arnhem te zien zijn, reizen we samen met de bus af naar Doetinchem, Apeldoorn of Nijmegen. Het ticket (40 euro) is een eersterangs entreekaartje inclusief busreis (retour). Samen met Introdans zorgen wij voor een goed verzorgde busrit plus een verrassing. Zo mis je als echte Introdans-liefhebber geen voorstelling. Bekijk hier het overzicht van de theaterreizen naar Introdans.

 Met de bus
De bus vertrekt vanaf Musis Arnhem. Ruim voor aanvang ben je in het theater om alvast te genieten van de sfeer en een drankje. Na de voorstelling gaan we samen terug met de bus naar Musis Arnhem. Er is een beperkte capaciteit, dus wees er snel bij!
In de servicemail, die jij een paar dagen van te voren ontvangt, vind je definitieve vertrektijd, de exacte vertreklocatie en de schatting hoe laat de bus weer in Arnhem is.

► De Podiumpas is niet geldig bij de theaterreizen.

“Het publiek, van jong tot oud, krijgt straks een geweldig festijn voorgeschoteld. De productie bruist, is feestelijk, loopt over van fantasie en aan alles merk je dat deze Notenkraker recht uit Jeroen Verbruggens hart komt.” aldus Introdans-directeur Roel Voorintholt. ‘Spectaculair, opzwepend, heerlijk spitsvondig én gevoelig’ schreef Le Temps.

In zijn zinnenprikkelende versie blijft de choreograaf voor een groot deel trouw aan het originele Notenkraker-verhaal van E.T.A. Hoffmann. Alleen is Marie (in sommige balletversies Clara genoemd) bij hem geen jong, schattig meisje, maar een adolescent die zich verloren voelt in haar eigen lichaam en, in haar dromen, op zoek gaat naar zichzelf. Voor Verbruggen gaat zijn Notenkraker dan ook in de eerste plaats over het ‘kraken’ van je eigen schil, je eigen noot, om op die manier je ware identiteit te kunnen ontdekken. En een tweede thema in de productie is het idee dat je eerst van jezelf moet (leren) houden, voordat je bij een ander liefde kunt vinden. Daarnaast lijken in deze Notenkraker hier en daar ook elementen uit de fantasyboeken van C.S. Lewis (de Narnia-reeks) en Lewis Carroll (Alice in Wonderland, maar meer nog Alice in Spiegelland) op te duiken. Zo spelen een kledingkast, waarin je kunt verdwijnen, en spiegels die je werkelijke aard onthullen een belangrijke rol in de voorstelling.

► Choreograaf Jeroen Verbruggen
Jeroen Verbruggen – die als danser bij achtereenvolgens het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, het Ballet d’Europe en tien jaar bij het befaamde Les Ballets de Monte Carlo danste – creëerde zijn Notenkraker in 2014 voor het Ballet du Grand Théâtre de Genève. Het was zijn eerste grootschalige, avondvullende productie, die meteen insloeg als een bom en een van de paradepaardjes van het gezelschap werd, zowel in het eigen theater in Genève als op tournees naar onder meer Frankrijk, Italië, Duitsland en Rusland.

► Introdans
Al meer dan 50 jaar enthousiasmeert Introdans zo veel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Met een internationaal toonaangevend dansrepertoire door inspirerende danskunstenaars waarmee zowel een volwassen als een jong publiek wordt bediend. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit de kunst verbinden we mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen. Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving. Introdans beweegt je!

Zo 15 december 2024 - 13:00

Musis, Orpheus Apeldoorn

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Jongeren tot 30 jaar € 35,00
  • Regulier € 40,00

Programma

  • Deuren open 13:00
  • Aanvang 13:00

Anderen bekeken ook

Tipping point

Op zoek naar de perfecte balans. Tipping Point is een adembenemende balans-act waarin zes performers de confro...

Uitverkocht
Kaarten Info
Krijtje mij (4+)

Een interactief dansfeest voor het hele gezin. Al dansend en tekenend creëren wij samen een levend schets...

Uitverkocht
Kaarten Info
Jah!

JAH! van choreograaf Dalton Jansen is een ode aan de zwarte man in een westerse wereld en een viering van vade...

Uitverkocht
Kaarten Info