Zoeken Menu
Sluit
Theaterreis Een klein leven
  • Toneel
  • Geëngageerd

Theaterreis Een klein leven

Internationaal Theater Amsterdam

Za 22 februari 2020 - 17:00

Stadstheater Arnhem, Stadstheater

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

  • Normaal € 65,00

Programma

  • Aanvang 17:00

Geen boek heeft de afgelopen paar jaar miljoenen lezers zozeer in de ban gehouden en aangegrepen als Een klein leven van de Amerikaanse schrijver Hanya Yanagihara. Op zaterdag 22 februari organiseert Musis & Stadstheater Arnhem een theaterreis naar de (top)toneelvoorstelling Een klein leven van Internationaal Theater Amsterdam die alleen in Amsterdam te zien is. Met inleiding en soep en een broodje in de bus!

► Ramsey Nasr ontving de Louis d'Or 2019 voor zijn rol in Een klein leven. De jury: ‘De aftakeling die Ramsey Nasr in ‘Een klein leven’ speelt, is bijzonder aangrijpend en toont een emotionele en fysieke slijtageslag. Hij manoeuvreert zijn personage Jude op schitterende wijze langs de randen van de afgrond.’

Over Een klein leven
In deze wereldwijde bestseller volgen we vier mannen over een periode van meer dan dertig jaar: de advocaat Jude, de acteur Willem, de beeldend kunstenaar JB en de architect Malcolm. Het verhaal is de geschiedenis van hun vriendschap, want ze blijven tijdens hun verdere leven nauw met elkaar verbonden. Ze ontwikkelen hun carrières in de stad waar ambitie en succes de graadmeter voor een geslaagd leven zijn: New York.

Centraal staat de in zichzelf gekeerde Jude. Zijn verleden is omgeven door een sluier van geheimzinnigheid. Achter de façade van professioneel succes leeft hij met onverwerkt verdriet als gevolg van emotionele verwaarlozing en seksueel misbruik in zijn jeugd. Daar heeft hij een extreem wantrouwen en een gevoel van waardeloosheid aan overgehouden. Een uitlaatklep vindt hij in dwangmatige automutilatie, waardoor zijn lichaam steeds verder uitgeput raakt.

Hoe leef je met trauma en pijn? Jude heeft geen familie, zijn vrienden zijn alles voor hem. Toch vindt hij het onmogelijk om zijn verleden met hen te delen. Hoe dichter iemand komt, hoe moeilijker het is om het gesprek erover aan te gaan. Openheid en overgave staan voor Jude gelijk aan misbruik. In een dergelijke constellatie wordt intimiteit een onmogelijke opgave. Is vriendschap in staat om compensatie te bieden voor de opgelopen schade? Is het mogelijk om een liefdesrelatie te hebben zonder seks? Wat vermag liefde eigenlijk te doen?

Judes vrienden staan voor een dilemma. Hoe kun je iemand helpen die niet geholpen wil worden, terwijl je beseft dat je geen echte vriend bent als je níet probeert te helpen?

Tijdschema:
17:00 uur bus vertrekt vanaf Stadstheater Arnhem (inleiding en soep in de bus)
19:00 uur voorstelling Een klein leven
1 pauze
23:10 uur eindtijd voorstelling Een klein leven
23:30 uur bus vertrekt richting Arnhem

De prijs voor deze theaterreis is € 65,- p.p. 
Inbegrepen zijn de busreis, soep en een broodje, een inleiding in de bus door een medewerker van Internationaal Theater Amsterdam, en een kaartje voor de voorstelling. 

Deze voorstelling is uitgesloten van eventuele kortingen, klik hier voor meer informatie.

CREDITS
van: Hanya Yanagihara
regie: Ivo van Hove
spel: Eelco Smits, Hans Kesting, Maarten Heijmans, Majd Mardo, Mandela Wee Wee, Marieke Heebink, Ramsey Nasr, Steven van Watermeulen

In de pers

'Dit is theater in zijn meest glorieuze vorm'

NRC

'in handen van regisseur Ivo van Hove is het een powerhouse van een stuk geworden'

Trouw

'Ik heb het idee dat Hanya Yanagihara een goede keuze heeft gemaakt en dat deze voorstelling van Ivo van Hove, waarin we herkenbare mensen zien in extreme situaties, ook internationaal furore zal maken'

Theaterkrant

''De toneelversie van Een klein leven grijpt je naar je strot en laat zien hoe gruwelijk het leven soms kan zijn. Het stuk is zwarter dan inktzwart, maar glanst dwars door alle lelijkheid heen.'

De Telegraaf

Bekijk de video

Za 22 februari 2020 - 17:00

Stadstheater Arnhem, Stadstheater

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

  • Normaal € 65,00

Programma

  • Aanvang 17:00

Anderen bekeken ook