Zoeken Menu
Sluit
The Bright Side of Life
  • Toneel

The Bright Side of Life

New Dutch Connections

Wo 20 november 2019 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 22:30

Zonder pauze (exclusief drankje)

The Bright Side of Life is een voorstelling voor en door vluchtelingen en het is meer dan dat. Het is een matchmakingsevent waarin vluchtelingen zichzelf kunnen laten zien. Waarin ze anderen ontmoeten, die hun netwerk openstellen. Hierdoor kunnen deze vluchtelingen zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak ontwikkelen.

‘Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.’

De komst van 60.000 vluchtelingen in 2015 heeft Bright Richards geinspireerd om The Bright Side of Life te maken. The Bright Side of Life is een lichte én aangrijpende voorstelling met live muziek van Oleg Fateev. Gebaseerd op het levensverhaal van Bright, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland moet hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. The Bright Side of Life gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe.

Gieskes-Strijbis Podiumprijs
Bright Richards/New Dutch Connections ontving in 2017 de prestigieuze Gieskes-Strijbis Podiumprijs, omdat hij “als eigenzinnig theatermaker bruggen bouwt tussen mensen die elkaar nog niet kennen”. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan makers die bijdragen aan de kwaliteit en de diversiteit van de podiumkunsten in Nederland.

► Voorprogramma "Present":
Afgelopen 4 weken hebben 18 jonge nieuwkomers uit Arnhem en omstreken "Present" trainingen gevolgd van New Dutch Connections. Centraal in deze sessies stond de vraag: Hoe vertel je jouw verhaal? Het idee; als je het op een podium kan vertellen, kan je het overal vertellen. Hierbij werden ze ondersteund door theatermaker Jacques Riebeek, twee ArtEZ stagiaires en Meet&Greet met acteurs van de theatervoorstelling Habib. Om 20.00 uur (voorafgaand aan The Bright Side of Life) presenteren ze zichzelf en maken graag met je kennis!

'Ik vind het fijn dat mensen geïnteresseerd zijn in mijn verhaal en niet alleen mijn vluchtverhaal' - Abass 18 jaar (Ivoorkust)

CREDITS
concept, tekst en spel: Bright O. Richards
tekst en regie: Ko van den Bosch
muziek van en door: Oleg Fateev

In de pers

'Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.'

Theaterkrant

'The Bright Side of Life zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.'

NRC

Wo 20 november 2019 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 22:30

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Herman

Een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. Wat doe je als je partner na 26 jaar...

Uitverkocht
Kaarten Info