Zoeken Menu
Sluit
Herman
 • Show
 • Toneel

Herman

Stefan de Walle, Eva Van der Gucht e.a.

Zo 21 april 2024 - 16:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 17,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 22,50

Programma

 • Deuren open 15:00
 • Aanvang 16:00
 • Verwachte eindtijd 17:55

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander?

Het overkomt Herman. En ondanks, of liever nog dankzij, alle tegenslag groeit hij uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. Met vallen en opstaan leert hij zijn eigen leven te leven. Hij stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit. 

Het stuk vertelt het coming-of-age verhaal van een midden vijftiger, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree. Als getrouwde vader van twee volwassen kinderen leidt hij een rimpelloos leven totdat Annelies, zijn nogal sturende vrouw, hem verlaat en hij zichzelf moet zien te redden.

Wie is Herman zonder haar? En hoe struikelt hij door het leven als onwennige vader én als zoon van een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest? Het stuk wordt gespeeld door o.a. topacteurs Stefan de Walle en Eva Van der Gucht, die meerdere rollen neer zal zetten. Niet alleen speelt ze de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut. Zij zullen worden bijgestaan door twee acteurs.

Stefan de Walle is bij het grote publiek bekend door de rol van zoon Kees in Flodder en speelfilm De Marathon. Stefan studeert in 1989 af aan de Arnhemse Toneelschool en begint zijn carrière bij het RO Theater in Rotterdam. In 2001 maakt hij de overstap naar Het Nationale Toneel. Eva Van der Gucht is te zien in de serie Oogappels. Eerder zat zij ook in De Vloer Op, waarin zij samen met Stefan regelmatig speelde.

CREDITS                            
Regie: Peter de Baan
Acteurs: Stefan de Walle, Eva Van der Gucht, Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier.
Script: Peter de Baan en Bart van den Donker
Naar het boek van: Marc van Bree

Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Parkzaal van Musis
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Parkzaal staat een tijdelijke tribune, zodat er een theaterzaal ontstaat met goede zichtlijnen voor onder andere dans en toneel. De plaatsen op tribune zijn niet via de lift bereikbaar.

In de pers

'Titelrolvertolker Stefan de Walle heeft vaker mannen als Herman gespeeld en doet dat ook dit keer met verve.'

NRC

'Stefan de Walle maakt een weergaloze transformatie door in een levensomarmende tragikomedie. De voorstelling neemt snelle wendingen en is verrassend dankzij de vele plotwisselingen.'

Theaterkrant

'De Walle gaat van huilen naar lachen, van doodongelukkig naar in control en tevreden. Wat een topacteur. Herman is een absolute aanrader.'

8weekly

Bekijk de video

Zo 21 april 2024 - 16:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 17,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 22,50

Programma

 • Deuren open 15:00
 • Aanvang 16:00
 • Verwachte eindtijd 17:55

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook

Leven

Leven is een persoonlijke voorstelling over twee vrienden die geconfronteerd worden met de ziekte van een goed...

Uitverkocht
Kaarten Info