Zoeken Menu
Sluit
Spring in Musis
 • Dans

Spring in Musis

Introdans

Ma 08 april 2024 - 20:00

Musis, Parkzaal (23/24)

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 14,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 19,50

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 22:10

Met pauze (inclusief drankje)

In het programma SPRING in Musis staat de Italiaanse meesterchoreograaf Mauro Bigonzetti centraal. Deze avond presenteren we een nieuwe creatie van Bigonzetti: Bambù – een uiterst fysiek werk voor het hele ensemble. 

Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans SPRINGeen programma dat zich concentreert rond het werk van Mauro BigonzettiDe creaties van de Italiaanse meesterchoreograaf worden gekenmerkt door een uitzonderlijke diversiteit, maar in SPRING wordt vooral de uitbundige en levenslustige kant van zijn oeuvre belicht. Naast twee van de grootste publieksfavorieten uit het repertoire van Introdans – Cantata en (twee delen uit) Rossini Cards – creëert Bigonzetti voor SPRING, speciaal voor Introdans, ook een nieuwe, bruisende choreografie: Bambù. Cantata wordt live begeleid door vier Italiaanse zangeressen, Lorella Monti (Assurd), Cristina Vetrone (Assurd), Enza Pagliara en Enza Alessandra Prestia.

► Extra voorstelling op 8 april
Oók op 8 april kun je genieten van het SPRING programma in de Parkzaal van Musis. De muziek van Cantata wordt op 8 april, net als op 9 april, live gezongen en van Rossini Cards danst Introdans niet de openingsscène, de andere twee delen wel.

► 9 april programmawijziging
Het programma
The Best of Introdans op 9 april is gewijzigd wegens technische redenen. Introdans danst deze avond wél Cantata van de Italiaanse meesterchoreograaf Mauro Bigonzetti, zoals aangekondigd, en daarbij ook twee delen uit zijn choreografie Rossini Cards, plus zijn gloednieuwe choreografie Bambú, allen afkomstig uit het SPRING programma van Introdans dat in maart in première gaat.

► Programma (let op: dit is gewijzigd op 12 februari)
Bambù  | choreografie Mauro Bigonzetti
Rossini Cards | choreografie Mauro Bigonzetti
Cantata | choreografie Mauro Bigonzetti

Bambù en Rossini Cards

In het programma SPRING in Musis staat de Italiaanse meesterchoreograaf Mauro Bigonzetti centraal. Deze avond presenteren we een nieuwe creatie van Bigonzetti: Bambù – een uiterst fysiek werk voor het hele ensemble. Daarnaast dansen we twee delen uit zijn veelgeprezen Rossini Cards, waarvan een deel nieuw is voor Introdans. Bigonzetti liet zich voor dit ballet inspireren door het werk van zijn landgenoot en barokcomponist Gioacchino Rossini (1792-1868). Als eerste een duet dat aanvankelijk heel stemmig en romantisch lijkt te zijn, maar algauw een flink staaltje acrobatiek van de dansers vergt, met hier en daar een fikse knipoog. In de kolderieke finale gaan vervolgens alle remmen los. Losjes in het pak gestoken zwieren de dansers in paren rond, vormen al rondrennend steeds nieuwe patronen en springen als vlooien omhoog. Alles tot op de seconde getimed, want Rossini Cards valt of staat met een perfecte uitvoering. 

De pers over Rossini Cards‘Zo zwierig als ze in paren opkomen, zo scherp verspringen ze in strak wisselende rijen (..) Door de heldere patronen wordt de tinteling van Rossini’s operamuziek zicht- en voelbaar.’ – de Volkskrant 

Cantata (met live-muziek)

De avond vervolgt met Bigonzetti’s opzwepende meesterwerk Cantata. In dit aardse en gepassioneerde ‘powerstuk’ laat de choreograaf de verschillende karakters uit een Italiaans dorp prachtig tot leven komen, daartoe geïnspireerd door de aanstekelijke, rauwe zang van vier Italiaanse zangeressen: Lorella Monti (Assurd), Cristina Vetrone (Assurd), Enza Pagliara en Enza Alessandra Prestia (*niet in Tiel en Lommel). Mannen en vrouwen meten zich in krachtige ensembledansen en ontmoeten elkaar in prachtige duetten, die nu eens dramatisch of weemoedig zijn en dan weer licht en humoristisch. Als toeschouwer kun je moeilijk onberoerd blijven bij deze uitbundige ode aan de zuidelijke volkscultuur, de liefde, en misschien wel vooral aan de gekte. Cantata werd bij eerdere uitvoeringen dan ook steeds op staande ovaties onthaald. 

De pers over Cantata‘Cantata is enerverend, uitgelaten, bij vlagen heerlijk bizar en doet het publiek vooral naar het eind toe naar adem happen’ – De Gelderlander 

Mauro Bigonzetti (1960, Rome) leidde onder meer het beroemde Ballet de la Scala in Milaan en werkt als freelance choreograaf voor balletgezelschappen in en buiten Europa, waaronder toonaangevende gezelschappen als het Moskouse Bolsjoj Ballet, English National Ballet, Stuttgarter Ballett, New York City Ballet en Les Grands Ballets Canadiens.

► Introdans
Introdans is het huisgezelschap van Musis & Stadstheater Arnhem. Introdans beweegt je. Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken het repertoire dat ze op wereldberoemde podia presenteren. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit kunst verbinden ze mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen. Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving.

Bekijk de video

Ma 08 april 2024 - 20:00

Musis, Parkzaal (23/24)

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 14,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 19,50

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 22:10

Met pauze (inclusief drankje)

Anderen bekeken ook