Zoeken Menu
Sluit
Sjostakovitsj met Eva-Maria Westbroek
 • Klassiek
 • Orkest
 • Opera & Operette

Sjostakovitsj met Eva-Maria Westbroek

Amsterdam Sinfonietta

Ma 10 juni 2019 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

 • Normaal € 45,76
 • CJP of jonger dan 16 € 40,76
 • Studentenpas € 10,00

Programma

 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 21:45

Pauze (inclusief consumptie)

Bij de pauze is er 1 consumptie inbegrepen.

PROGRAMMA

Pärt – Cantus in memoriam Benjamin Britten
Britten – Variations on a theme by Frank Bridge
Sjostakovitsj – Symfonie nr. 14 in g, op. 135

De Veertiende symfonie van Dmitri Sjostakovitsj is een indrukwekkend werk, misschien wel zijn indrukwekkendste. Hij kreeg de geest toen hij zijn lievelingswerk Liederen en Dansen van de Dood van Moessorgski orkestreerde. Zijn ‘symfonie in liederen’ is geschreven op prachtige poëzie uit de wereldliteratuur. Benjamin Britten, aan wie deze symfonie ook is opgedragen, dirigeerde de eerste première in het vrije westen. De Nederlandse Eva-Maria Westbroek staat internationaal bekend als een van de meest expressieve en veelzijdige sopranen van dit moment. In 2006 maakte ze bij de Nederlandse Opera een droomdebuut in Lady MacBeth van Mtsensk van Sjostakovitsj en inmiddels is ze te bewonderen in alle grote operahuizen over de hele wereld.

Eva-Maria Westbroek

Eva-Maria Westbroek is uitgegroeid tot een wereldberoemde en alom gewaardeerde sopraan. Zij heeft aan vrijwel alle grote operahuizen en -festivals ter wereld gezongen, waaronder de festivals van Bayreuth en Aix-en-Provence, ROH Covent Garden, Opéra national de Paris, The Met New York, Wiener Staatsoper, Deutsche Oper Berlin, Teatro alla Scala, Semperoper Dresden en de Bayerische Staatsoper. Westbroek studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en werd gecoacht door Iris Adami Corradetti en James McCray, die nog steeds haar vocale mentor is. De Nederlandse sopraan was prijswinnaar bij een internationale zangcompetitie in Rome en maakte haar professionele debuut als Tosca in het Teatro Manzoni Milaan. Van 2001 tot 2006 was ze lid van het ensemble van de Staatsoper Stuttgart, waar ze een grote verscheidenheid aan rollen vertolkte. Ze wordt met name geroemd om haar vertolkingen van Sieglinde (Die Walküre), Katerina Izmajlova (Lady Macbeth van Mtsensk), Minnie (La fanciulla del West) en de titelrollen in Francesca da Rimini, Jenůfa, Manon Lescaut en Kát’a Kabanová. Sinds 2014 is ze ambassadeur van Musicians without Borders. 

>Lees hier het interview met Eva-Maria Westbroek door Frederike Berntsen 

Mikhail Petrenko

De succesvolle bas Mikhail Petrenko werd geboren in Sint-Petersburg en studeerde af aan het conservatorium van Sint-Petersburg in de klas van professor Minzhilkiev. Petrenko’s internationale carrière begon met zijn debuut bij de Berliner Staatsoper als Hunding (Die Walküre) in 2004 onder leiding van Daniel Barenboim. Sindsdien wordt Mikhail Petrenko uitgenodigd door alle grote operahuizen en -festivals ter wereld, onder meer de Wiener Staatsoper en De Nationale Opera, en werkte hij samen met dirigenten als Daniel Harding, Charles Dutoit, Yannick Nézet-Séguin, Valery Gergiev en Simon Rattle. Recentelijk maakte Petrenko zijn debuut bij de opera in Genève als Boris Godoenov in Moesorgski’s gelijknamige opera, en dit seizoen keert hij ook terug bij het Teatro alla Scala als Prins Ivan Chovansky in Chovansjtsjina.

INLEIDING

Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces.

 

Bekijk de video

Ma 10 juni 2019 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

 • Normaal € 45,76
 • CJP of jonger dan 16 € 40,76
 • Studentenpas € 10,00

Programma

 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 21:45

Pauze (inclusief consumptie)

Bij de pauze is er 1 consumptie inbegrepen.

Anderen bekeken ook

Beethoven Symfonie nr. 1

Dirigent Otto Tausk leidt Phion in een inspirerend symfonisch concert met pianist Ralph van Raat. Naast het me...

Alexander Melnikov

Meesterpianist Alexander Melnikov speelt tijdens zijn concert in Musis, Arnhem een gevarieerd programma van Sc...