Zoeken Menu
Sluit
Shakti
  • Dans

Shakti

Illusionary Rockaz Company (IRC)

Za 07 november 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Vrije plaatskeuze

  • Normaal € 17,00
  • CJP of jonger dan 16 € 12,00

Programma

  • Aanvang 20:30

Yin/yang op z’n Hindoestaans. In SHAKTI onderzoekt Shailesh Bahoran de eigenschappen van de vrouwelijke energie en de verhouding tussen de twee tegenpolen die in ieder individu verscholen liggen.

Tegenpolen
In de Hindoeïstische traditie bestaan wij uit twee zijden van dezelfde medaille. De mannelijke energie van Shiva staat voor de stille gedachte en zijn vrouwelijke tegenhanger Shakti staat voor alles wat beweegt. In elk mens zijn beide krachten verenigd, maar wie voert de boventoon?

In SHAKTI onderzoekt Shailesh Bahoran met vijf dansers en twee muzikanten de eigenschappen van de vrouwelijke energie en de verhouding tussen de twee tegenpolen die in ieder individu verscholen liggen.

Driedaags internationaal dansfestival SoulCypher
Interdisciplinair productiehuis De Nieuwe Oost en Musis & Stadstheater organiseren samen met anderen uit de urban/hiphop scène een driedaags internationaal dansfestival, met de beste streetdance-artiesten uit binnen- en buitenland. Zij nemen het tegen elkaar op en gaan genieten van de hiphopcultuur in het hartje van Arnhem.

Allround breakdancecrew IRC
Illusionary Rockaz Company komt voort uit de allround breakdancecrew IRC die in 1998 in Utrecht werd opgericht. Het gezelschap won al een aantal belangrijke dansprijzen, zoals De dansprijs Zwaan van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) voor de performance van Redouan Ait Chitt in de danssolo REDO.

In 2017 won choreograaf Bahoran De Prijs van de Nederlandse Dansdagen, een landelijke stimuleringsprijs voor een talentvolle maker, voor ‘meest getalenteerde choreograaf’ voor zijn vooronderzoek naar REDO. 

Za 07 november 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Vrije plaatskeuze

  • Normaal € 17,00
  • CJP of jonger dan 16 € 12,00

Programma

  • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook

Introdans in de Eusebius

Introdans danst vanaf 17 september 2020 in de Eusebiuskerk een nieuwe creatie van Regina van Berkel. Met susta...

Shot 2.0

SHOT is een meedogenloos spel tussen danser en fotograaf, een dansante zoektocht naar hun onuitputtelijke vers...

AMAZING ASIA

Ons huisgezelschap Introdans verdiept zich met het programma AMAZING ASIA in de Aziatische cultuur....