Zoeken Menu
Sluit
Shakti
  • Dans
  • Iets avontuurlijks

Shakti

Illusionary Rockaz Company (IRC)

Wo 16 juni 2021 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

U wordt geplaceerd

  • Normaal € 17,00
  • CJP of jonger dan 16 € 12,00

Programma

  • Aanvang 20:30

We zijn uit balans. De wereld staat stil, maar was nooit eerder meer in beweging. Er lijkt een mondiale disbalans te bestaan tussen man en vrouw, zwart en wit, mens en natuur. We zijn gevangen tussen twee uitersten maar zijn tegelijkertijd doordrongen van het besef dat we samen één zijn. Hoe vinden we elkaar terug?

Volgens de huidige coronamaatregelen is dit concert uitverkocht. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bljif op de hoogte. 

Tegenpolen
In de Hindoeïstische traditie bestaan wij uit twee zijden van dezelfde medaille. De mannelijke energie van Shiva staat voor de stille gedachte en zijn vrouwelijke tegenhanger Shakti staat voor alles wat beweegt. In elk mens zijn beide krachten verenigd, maar wie voert de boventoon?

In SHAKTI onderzoekt Shailesh Bahoran met vijf dansers en twee muzikanten de eigenschappen van de vrouwelijke energie en de verhouding tussen de twee tegenpolen die in ieder individu verscholen liggen.

Nieuwste werk
Choreograaf Shailesh Bahoran onderzoekt de kwaliteiten van de vrouwelijke energie Shakti, die in de Indiase levensbeschouwing staat voor alles wat beweegt. Wat is de essentie van de alles voortstuwende energie? En welk spanningsveld ontstaat er tussen Shakti en diens tegenpool Shiva, de mannelijke energie die staat voor de stille gedachte?

In een geruisloze wervelstorm donderen vier fenomenale dansers dwars door tijd en ruimte om te ontdekken wat ons beweegt. Omringd door de live klanken van twee klassieke Indiase snaarinstrumenten, de tanpura en de sarod, wervelen zij door het centrum van het universum tot de kern van hun ziel, op zoek naar balans.

Allround breakdancecrew IRC
Illusionary Rockaz Company komt voort uit de allround breakdancecrew IRC die in 1998 in Utrecht werd opgericht. Het gezelschap won al een aantal belangrijke dansprijzen, zoals De dansprijs Zwaan van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) voor de performance van Redouan Ait Chitt in de danssolo REDO.

 

Bekroning
SHAKTI is de tweede voorstelling van Illusionary Rockaz Company (IRC), het nieuwe gezelschap rond de talentvolle choreograaf/danser Shailesh Bahoran. In korte tijd wist Bahoran naam te maken met spraakmakende producties als Lalla Rookh,
IGNITE, Aghori. Zijn laatste werk REDO werd bekroond met een prijs van de Nederlandse Dansdagen voor Shailesh en een Zwaan voor Meest Indrukwekkende Dansprestatie voor de hoofdrolspeler Redouan Ait Chitt.

 

►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

In de pers

'"Je kunt je ogen niet afhouden van de dansers in SHAKTI"'

de Volkskrant

Bekijk de video

Wo 16 juni 2021 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

U wordt geplaceerd

  • Normaal € 17,00
  • CJP of jonger dan 16 € 12,00

Programma

  • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook