Zoeken Menu
Sluit
Sensing bodies
 • Dans
 • Studenten

Sensing bodies

SHIFFT | Jasper van Luijk | SoulCypher

Di 01 april 2025 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Jongeren tot 30 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Een high-tech audiovisuele ervaring van choreografen Jasper van Luijk en Ruben Chi. 

Programma 
Pushing Waves – Jasper van Luijk & Tom van Wee 
Transcendance – Ruben Chi & Bob Sizoo 

►Pushing Waves 
In Pushing Waves staat de digitale geluidsfrequentie van een bewegend lichaam centraal. De danser, gewapend met geavanceerde richtmicrofoons, beïnvloedt rechtstreeks de geluidsscore die componist en geluidskunstenaar Tom van Wee op dat moment creëert. Jasper van Luijk over Pushing Waves: “Geluid is beweging en elke beweging veroorzaakt geluid. Tom van Wee transformeert een simpele adem naar een 3D-sound reis en een voetstap tot een overweldigende beat. Ik ben benieuwd welke grens we kunnen opzoeken in het maken van geluid met ons lichaam.” In Pushing Waves verkennen Van Luijk en Van Wee de synergie tussen geluid en lijf. 

►Transcendance 
Een duet tussen dans en kunstmatige intelligentie (AI). In Transcendance bundelen Ruben Chi en kunstenaar Bob Sizoo hun krachten om grensverleggende communicatie tussen mens, natuur en machine te verkennen via dans en virtual reality. De danser gaat een duet aan met een, via kunstmatige intelligentie gecreëerde, digitale en geoptimaliseerde versie van zichzelf. Een versie die de menselijke beperkingen overstijgt en niet gebonden is aan vaste contouren of restricties. 

“Door de AI alle benodigde ingrediënten te geven voor beweging en een aftastend spel van leiden en volgen te ensceneren, stellen Chi en Sizoo praktische maar filosofische vragen over fysicaliteit, waarneming en immersie.” -Theaterkrant over Transcendance 

CREDITS 
Pushing Waves 
Concept: Jasper van Luijk en Isabel Meloen 
Choreografie: Jasper van Luijk 
Compositie: Tom van Wee 

Transendance 
Concept: Ruben Chi en Bob Sizoo 
Choreografie: Ruben Chi 
AI Developer: Nikzad Arabshahi 
Research and Development: Innovation:Lab Theater Utrecht 

SHIFFT 
SHIFFT is het Utrechts dansgezelschap van choreograaf Jasper van Luijk. SHIFFT maakt cross-disciplinaire, hedendaagse dansvoorstellingen over de mens van de toekomst. Het begrip SHIFFT staat voor de verandering en verschuiving welke we soms ervaren maar ook welbewust teweegbrengen. De overtuiging is dat dans in harmonie staat met de wereld om ons heen; hoewel niet iedereen zich makkelijk kan verplaatsen in een ander, streeft SHIFFT ernaar dit te bereiken door toegankelijke dans. Hierbij streeft het gezelschap naar verbinding tussen jonge kunstenaars en hun publiek. Hierin creëren zij niet alleen ruimte voor het werk van Jasper van Luijk, maar ook voor de groei van andere opkomende choreografen die hun unieke stijl binnen SHIFFT willen ontplooien. Samen zetten ze de dynamiek van het lichaam op de voorgrond. In 2025 lanceert SHIFFT met trots een eerste 'double bill' in samenwerking met SoulCypher, het gezelschap van artistiek leider en choreograaf Ruben Chi.  

Ruben Chi | SoulCypher 
Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf met zijn herkomst en wezen in de hiphopcultuur. Die herkomst is altijd het beginpunt van waaruit hij constant op zoek is om grenzen en barrières te doorbreken: tussen genres, culturen en disciplines op weg naar vernieuwing. Op deze manier beweegt hij op natuurlijke wijze tussen de wereld van hiphop battles en het theater, tussen het internationale commerciële circuit en de lokale community. Chi bouwt als artistiek leider van SoulCypher aan een duurzame hiphop (dans)-community in o.a. Arnhem met culturele producties en een jaarlijks hiphop festival.  

Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Muzenzaal van Musis 
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Muzenzaal staat een tijdelijke tribune, zodat er een vlakkevloerzaal ontstaat, zoals de kleine zaal van het Stadstheater. 

Di 01 april 2025 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Jongeren tot 30 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook