Zoeken Menu
Sluit
Rondleiding - Open Monumentendag

Rondleiding - Open Monumentendag

Za 11 september 2021 - 11:30

Musis, Musis

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

  • Normaal € 0,00

Programma

  • Aanvang 11:30

Tijdens de Open Monumentendag zijn er in Musis verschillende rondleidingen te volgen. Leer de geschiedenis achter het gebouw kennen en neem gratis deel aan de rondleiding. 

 
 

Musis is een monumentale concertzaal in Arnhem waar het verleden en het heden samensmelten.

Musis is een van de oudste concertgebouwen van Nederland. Het stamt uit 1847. Musis had toen nog één concertzaal: de Muzenzaal. Die zaal is nog steeds in gebruik en erg geliefd bij klassieke musici vanwege de bijzondere akoestiek. Zo mooi als muziek in de Muzenzaal klinkt, zo klinkt het nergens!

In 2016 startte een grootschalige renovatie aan de Muzenzaal én werd er een nieuwe zaal aan gebouwd: de Parkzaal. Wat de zaal bijzonder maakt, is dat je door een enorme glazen pui achter het podium uitkijkt over het Musispark. De zaal kan ook omgebouwd worden tot een poppodium: er treden (inter)nationale popartiesten op en er worden regelmatig dancefeesten georganiseerd.

In 2018 opende H.M. Koningin Máxima de nieuwe Parkzaal en ging Musis weer open. In datzelfde jaar werd het pand negen keer genomineerd en bekroond met 4 (inter)nationale architectuurprijzen. Ben je benieuwd hoe oud en nieuw elkaar ontmoeten in dit concertgebouw? Tijdens een rondleiding kom je alles te weten over de historische details en de veelgeprezen architectuur.

Een rondleiding tijdens Open Monumentendag bijwonen?
Reserveer dan een gratis ticket.

Za 11 september 2021 - 11:30

Musis, Musis

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

  • Normaal € 0,00

Programma

  • Aanvang 11:30