Zoeken Menu
Sluit
De Niemanders

De Niemanders

Verplaatsing van Luxor Live

Do 17 september 2020 - 21:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Vanaf € 13,50

Programma

  • Aanvang 21:00
  • Verwachte eindtijd 22:20

‘Wat zou er met je gebeurd zijn als je op cruciale momenten in je leven een andere kant was opgegaan en in de gevangenis was beland?’ Songschrijvers Rocco Ostermann en Wout Kemkens speurden afgelopen jaar gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Op zoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van hen die de verkeerde keuzes hebben gemaakt. De verschoppelingen, de misdadigers, de langgestraften. Gedetineerden.

De Niemanders
Op 1 mei presenteren zij met een live-band het album ‘De Niemanders’. Het wordt een show waarin de verhalen uit de Nederlandse gevangenissen de rode draad vormen en de muziek van snelle (punk)rock naar swingende afrobeat en rootsy psychedelica stuitert. Een uniek album dat samen met – en geïnspireerd door – gedetineerden geschreven is en verhaalt over de bajesbewoners en hun levens. Een ontmoeting en samenwerking tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Samen zijn zij ‘De Niemanders’.

De aanleiding voor De Niemanders vond plaats in september 2018, toen Ostermann en Kemkens (Donnerwetter, Shaking Godspeed) tijdens ’10 jaar Luxor Live’ een band formeerden met vijf gedetineerden in een gevangenis. Ze speelden er drie concerten. Uit deze verrassend mooie samenwerking ontstond de wens voor een nog intenser vervolg: samen een plaat maken. De deelnemende muzikanten worden gedreven door hun gezamenlijke fascinatie voor de keuzes die mensen bewust en onbewust nemen op de ‘crossroads’ in hun leven. De uitkomst is een album met songs geschreven in Nederlandse gevangenissen, een podcast-serie en, na een door Corona uitgestelde tour, nu ook een concertreeks binnen en buiten de muren.

Op donderdag 17 september staan De Niemanders voor het eerst in hun thuisstad op het podium in Musis Arnhem. Met een vijfkoppige live-band én speciale gasten die ze tijdens hun toch langs de Nederlandse gevangenissen hebben leren kennen, brengen zij een dampende rockshow rondom het album ‘De Niemanders’ naar Arnhem.

Dit is een vervangende locatie voor de show die oorspronkelijk in Luxor Live gepland stond. Kaarten gekocht via crowdfunding en LuxorLive zijn geldig voor deze show.

Meer informatie: www.niemanders.nl

Do 17 september 2020 - 21:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Vanaf € 13,50

Programma

  • Aanvang 21:00
  • Verwachte eindtijd 22:20