Zoeken Menu
Sluit
Recht (geannuleerd)
 • Dans

Recht (geannuleerd)

DOX

Wo 19 april 2023 - 19:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Regulier € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30

Waar heb jij recht op? DOX danst en speelt een voorstelling over het vormen van je eigen identiteit en de vraag waar je recht op hebt in het leven.

Deze voorstelling is helaas geannuleerd, kaartkopers zijn via de mail op de hoogte gebracht.

Over krijgen wat je toekomt, pakken wat iedereen al heeft en vinden dat je daar recht op hebt. Bepalen anderen wie jij bent of bepaal je zelf welke rol je speelt? Als je niks doet, verandert er ook niks.

Vanuit zijn raam observeert Max het verjaardagsfeest van zijn populaire overbuurmeisje Lisa. Het lijkt een komen en gaan van vrolijke, zorgeloze gasten. Max is lelijk, dat weet hij wel zeker. En knappe mensen begrijpen niet hoe dat is, lelijk en onaantrekkelijk zijn. Het maakt Max ontzettend boos. Op Lisa, zijn moeder, op de meisjes die hem niet zien staan en op de jongens die wél gezien worden door die meisjes. Max is boos op iedereen en de hele wereld:
“Ik wil mezelf niet zijn, niet zijn wie ik ben. Dat zou ik het allerliefst willen. Ik zou het raam uitvliegen en alles achter me laten. Weg, weg, weg. Zelfs de acteur die me speelt wil mij niet zijn. Zo onaantrekkelijk ben ik, zo lelijk. En waarom heb ik eigenlijk geen seks? Ze zeggen dat we alle kansen hebben, maar alles wat er echt toe doet is al voor je bepaald. Als ik de dingen niet krijg, zal ik ze zelf moeten pakken. Daar heb ik recht op, toch?” (toneeltekst: Lowie van Oers)

Huisregisseur Timothy de Gilde kwam op het idee voor Recht toen hij in 2018 las over de ‘incel-beweging’. Een groep mannen die geen seks hebben, maar vinden dat ze hier wél recht op hebben. Hij maakt de voorstelling samen met choreograaf Dalton Jansen, die de emoties van Max naar contemporary moves vertaalt. Op het ritme van de opzwepende beats van muzikant Xander Vrienten gaat het bloed sneller stromen.

CREDITS
Regie: 
Timothy de Gilde
Choreografie: Dalton Jansen
Tekst: Lowie van Oers
Spel en dans: Joep Paddenburg, Juan Zyad, Noah van der Burgt en Dalton Jansen

►  Over DOX
DOX is een huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Hun voorstellingen gaan altijd over onderwerpen die herkenbaar zijn voor jongeren. Cross-overs van theater en dans zijn favoriet, urban arts de inspiratiebron.

►  Over Dalton Jansen
Choreograaf Dalton Jansen ontving de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2021. In zijn dankwoord gaf hij aan de prijs met de twee andere genomineerden, Astrid Boons en Joop Oonk, te delen. Jansen combineert meerdere disciplines, zoals spoken word, hip hop, contemporary en break dance. “De jury typeert Dalton Jansen als een autonoom, ambachtelijk gerichte maker, die met uiteenlopende dansers een heldere danstaal weet te creëren. Met zijn activistische werkwijze is hij in staat te verbinden met een breed publiek, dat veelal nog niet de weg naar het theater vindt en zich in zijn werk kan herkennen. Een waardevolle toevoeging aan het Nederlandse danslandschap.”

Wo 19 april 2023 - 19:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Regulier € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30

Anderen bekeken ook

EL ELE Dans & Muziekschool

Een voorspeelmiddag voor familie en vrienden. Leerlingen zullen schitteren op het podium van Musis. Diverse st...

Uitverkocht
Kaarten
Info