Zoeken Menu
Sluit
PIANO BIËNNALE: Van huiskamer naar concertzaal - Deel ll
  • Klassiek

PIANO BIËNNALE: Van huiskamer naar concertzaal - Deel ll

Pavel Kolesnikov, Samson Tsoy, Anthony Marwood, Jennifer Stumm, Adrian Brendel, i.s.m. Nijmeegse stichting voor kamermuziek

Vr 14 mei 2021 - 20:15

Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen, Grote zaal

Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 12,50

Programma

  • Deuren open 19:15
  • Aanvang 20:15

Van huiskamer naar concertzaal - Deel ll is onderdeel van PIANO BIËNNALE. Het pianofestival waarbij een interactieve wereld van muziek, kunst en dans ontstaat rondom de piano. Het festival vindt van 13 tot en met 16 mei 2021 plaats in Arnhem en Nijmegen én online door middel van livestreams, live chats en interactieve talkshows.

Over Van huiskamer naar concertzaal - Deel ll
Een piano in de woonkamer, wat vrienden en familie erbij en samen luisteren naar poëtische muziek: zo is kamermuziek ontstaan. Tijdens deze avond starten we in huiselijke setting en brengt de muziek ons naar de concertzaal van nu. Een vlucht door de gouden eeuw van de kamermuziek.

Deel II van dit concert start met Pianosonate nr. 30 gespeeld door Kolesnikov, deze sonate is de eerste in de serie van drie grote sonates die Beethoven schreef. Hierin verlegde hij de grenzen van wat de piano tot dan toe kon. Tsoy neemt het stokje van Kolesnikov over voor een vertolking van de zelden gespeelde Drei Nachtstücke van de Nederlandse componist Hans van Sweeden. De piano blijft nu niet langer alleen, maar wordt vergezeld door altviolist Jennifer Stumm. Samen brengen ze het ingetogen Pensiero van Bridge. Het pianokwartet is compleet wanneer ook de viool en cello zich aandienen. Het enige overgebleven deel van het Pianokwartet dat Gustav Mahler schreef als student, klinkt door de sfeervolle concertzaal.

PROGRAMMA
L. Van Beethoven - 
Sonate op. 109 in E
H. Van Sweeden - 
Drei Nachtstücke
F. Bridge - 
Pensiero
G. Mahler - 
Kwartet voor piano, viool, altviool en cello 

Bekijk het volledige programma op ► pianobiennale.com

CREDITS
Pavel Kolesnikov, piano
Samson Tsoy, piano
Anthony Marwood, viool
Jennifer Stumm, altviool
Adrian Brendel, cello

Vr 14 mei 2021 - 20:15

Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen, Grote zaal

Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 12,50

Programma

  • Deuren open 19:15
  • Aanvang 20:15

Anderen bekeken ook