Zoeken Menu
Sluit
Paradijsvertraging (geannuleerd)
 • Fysiek & Beeldend
 • Jong talent
 • Iets avontuurlijks
 • Geëngageerd

Paradijsvertraging (geannuleerd)

Mime Lichting 2018

Wo 06 mei 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

 • Normaal € 19,50
 • CJP / jongeren tot 16 jr € 14,50
 • Studentenpas € 10,00

Programma

 • Aanvang 20:30

Alle concerten/voorstellingen tot 1 juni afgelast vanwege het coronavirus.

Naar aanleiding van de persconferentie (23 maart) van het kabinet en het RIVM, waarin is gecommuniceerd dat bijeenkomsten vanaf 100 mensen per direct niet langer zijn toegestaan, zijn wij genoodzaakt om alle geplande voorstellingen en concerten tot 1 juni op te schorten.

Indrukwekkende mimechoreografie

In een ondergrondse bunker zijn de zaden van de wereld opgeslagen. Na een niet nader omschreven ramp meldt een groepje idealisten zich om de zaden weer op te kweken. De groep vergeet de beschaving waaruit ze voortkwamen en ontwikkelt in razend tempo een eigen vorm van stompzinnigheid. Als het laatste licht door kortsluiting uitvalt, kan niemand zich meer herinneren hoe het weer aan moet.

Humor en tragiek
Dit collectief ontstond tijdens de mimeopleiding, waar ze in juni 2018 gezamenlijk afstudeerden. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, ze stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog, zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdsgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in voor eenzelfde doel: een verhaal vertellen en er alles uithalen wat erin zit. Dit resulteert in beeldende voorstellingen met een fysieke, explosieve speelstijl, waarbij tekst niet wordt geschuwd.

►Tip gastprogrammeur Marcus Azzini, artistiek directeur Toneelgroep Oostpool
'Dit collectief vond elkaar tijdens de Mime Opleiding waar het in juni 2018 gezamenlijk afstudeerde. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdsgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in. Dit resulteert in beeldende voorstellingen met een fysieke, explosieve speelstijl, waarbij tekst niet wordt geschuwd. Deze voorstelling onder regie van Ko van den Bosch is misschien wel de beste afstudeervoorstelling van de opleiding Mime ooit. Negen spelers zetten een ongelooflijk sterke, energieke show neer die een groot publiek verdient.'

CREDITS
spel: Jurriaan de Vos, Jasper Koopmans, Hali Neto, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Luuk Weers, Len Pillen, Vincent van Woerkom 
in samenwerking met: Ko van den Bosch 

Bekijk de video

Wo 06 mei 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

 • Normaal € 19,50
 • CJP / jongeren tot 16 jr € 14,50
 • Studentenpas € 10,00

Programma

 • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook

Skylight

Deze coproductie van ons huisgezelschap Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater is een indringend portre...

Introdans in de Eusebius

Introdans danst vanaf 17 september 2020 in de Eusebiuskerk een nieuwe creatie van Regina van Berkel. Met susta...