Zoeken Menu
Sluit
Moving Futures
 • Dans

Moving Futures

Wo 05 april 2023 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Regulier € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:30

Met pauze (exclusief drankje)

Grenzeloze dans in reizend festival, laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu.

In het voorjaar van 2023 is Moving Futures Festival te zien in negen Nederlandse steden. Moving Futures is hét festival waar je dans van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen beleeft. Het festival toont vernieuwende dans in een royaal uiteenlopend programma met voorstellingen, een pop-up perfomarnce en installatie. 
Bekijk hieronder het volledige programma in het Stadstheater:

What lies beneath - Veerle van Overloop 
Exceeding digital infoxication - Argil & Hassani
While you're here - Faizah Grootens

► Exceeding digital infoxication - Wanneer je oneindig toegang hebt tot digitale informatie
Twee humanoids worden gecreëerd om de wereld over te nemen. Ze nemen je mee in hun wereld vol oneindige toegang tot (digitale) informatie wat ook kan leiden tot infoxication: informatiestress, waardoor je misschien de verkeerde beslissingen zou kunnen nemen.
Argil en Hassani groeiden samen op in Suriname. Zij zijn intussen bekende namen in de battlescene; door er zelf aan mee te doen, battles te organiseren en workshops te geven. Naast hun eigen ontwikkeling in dans, geven zij les op verschillende dansopleidingen.

► While you're here - Tanten bo t'aki
Tanten bo t'aki is Papiamentu voor "terwijl je hier bent". Met dit speelse en intieme duet creëert choreografe Faizah Grootens een lichamelijk speurtocht naar de voortdurend bewegende wervelkolom en de relatie tussen synchroniciteit en individualiteit. Twee mensen delen een persoonlijke ruimte, met een onmiskenbare verbinding. Wat bestaat er als ze samen zijn en wie zijn ze individueel? In constante oneindige bewegingen golven de twee dansers door de voorstelling. Maar uiteindelijk zijn ze niet alleen, jij bent er ook.
Faizah Grootens, geboren en getogen op Curaçao, is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en aan het Instituto Superior de Arte in Havana, Cuba. Ze is actief als danser, docent en choreografe. Ze creëerde al meerdere hedendaagse choreografieën voor onder andere Compañía Taller Coreográfico de la UNAM, Laleget Danza, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Het Zuidelijk Toneel.

► What Lies Beneath 
Met What Lies Beneath stelt theatermaker Veerle van Overloop de destructieve kracht van beperkte en simplistische berichtgeving door onze media aan de kaak. Door de versmelting van een actuele theatertekst met ongepolijste dans, een indringende soundscape, live graffiti en videokunst kruipt What Lies Beneath onder de huid. Een confronterende docu-performance over grote oorlogen en gruweldaden die het nieuws niet halen, het schemergebied tussen feit en fictie. Dwars door de overprikkeling van de almaar uitdijende informatiestroom breken krachtige, alledaagse acties van de danser. Daar tegenover staan de adembenemende bewegingen van een elektrisch geladen dier. Het persoonlijke en politieke, het gevecht en de overgave krijgen vorm in een virtuoze zoektocht naar veelzeggende bewegingen. 
What Lies Beneath is een samenwerking met een aantal jonge, zeer getalenteerde performers zoals de Australische danseres Olympia Kotopoulos, de veelzijdige kunstenaar uit Glasgow Robbie Thomson, graffiti kunstenaar Jelle Valk van het Groningse collectief WERC en actrice Nadège Ouedraogo uit Burkina Faso. De Britse schrijfster en voormalig BBC – correspondente Lara Pawson schreef speciaal voor dit project de theatertekst.

► Moving Futures Festival is een initiatief van ICK Artist Space, Dans Brabant, DansAteliers, De Nieuwe Oost, Grand Theatre en Korzo producties. Op 5 en 6 april strijkt het festival neer in Arnhem en staat het festival in Theater a/d Rijn en het Stadstheater. Op 6 april zie je bij Theater a/d Rijn een double bill van Simon Bus en Charles Pas, inclusief nagesprek.  
 

Wo 05 april 2023 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Regulier € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:30

Met pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

End of Season 2023

De zomer start pas echt met End of Season van Introdans: de feestelijke afsluiting van het dansseizoen in...

Uitverkocht
Kaarten Info