Zoeken Menu
Sluit
Mount Average (geannuleerd)
 • Fysiek & Beeldend
 • Iets avontuurlijks

Mount Average (geannuleerd)

Julian Hetzel

Za 09 april 2022 - 19:50

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Normaal € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Start voorstelling 19:50
 • Deuren open 18:50
 • Verwachte eindtijd 21:00

De voorstelling is helaas geannuleerd vanwege privé-omstandigheden in de cast/crew. De komende dagen onderzoeken wij de mogelijkheden om de voorstelling te verplaatsen naar een nieuwe datum. Kaartkopers worden via de mail op de hoogte gehouden.

De Duitse theatermaker Julian Hetzel is een van de meest interessante theatermakers van dit moment. Hij gelooft dat kunst zowel luid, bizar en brutaal, als mooi, inspirerend, mysterieus en divers moet zijn.

Mount Average is door de Nederlandse Toneeljury geselecteerd als één van de beste acht voorstellingen van seizoen 20/21. In Mount Average vermaalt theatermaker Julian Hetzel dictators tot pulp en nodigt je tijdens een fabrieksbezoek persoonlijk uit om het statische (koloniale) verleden een nieuwe, fluïdere invulling te geven. De toekomst ligt in onze handen.

Welkom in Mount Average. Tijdens dit performatieve parcours neemt Julian Hetzel ons mee op een fabrieksbezoek dat ons confronteert met onze eigen ideologieën. Dit keer vermaalt de theatermaker standbeelden van heersers, dictators en tirannen tot pulp om ze een zinvolle nieuwe invulling te geven. Mount Average stelt verworven rechten, tradities, privileges en rijkdom, ideologieën en totalitaire ideeën in vraag, aspecten die elke (postkoloniale) maatschappij met zich meedraagt. In deze industriële omgeving zorgt de clash tussen het statische verleden en het fluïde heden voor een productieve frictie die heel wat stof doet opwaaien.

Julian Hetzels performances zijn pogingen om de wereld te ontrafelen, terwijl hij strategieën probeert aan te reiken om ze te kunnen transformeren. In zijn werk geeft hij speculatieve methodes die ons zowel met de trauma’s van het verleden, als met de uitdagingen van het heden leren om te gaan. De toekomst ligt in onze handen.

In 2017 ontving Hetzel de VSCD-Mimeprijs voor The Automated Sniper. Naast provocerend zijn zijn voorstellingen poëtisch, ontroerend en humoristisch. Met een op hedendaags design gebaseerde strakke beeldtaal brengt hij complexe morele, sociale en politieke dilemma’s dicht bij het publiek. In plaats van verhalen te vertellen maakt hij zijn publiek onderdeel van situaties die associaties en emoties oproepen en uitdagen om je dingen af te vragen.

► Mount Average is een performatief parcours, waarbij per tijdsslot van 10 minuten 4 mensen binnen kunnen. De totale duur is 70 min. Er zijn verschillende tijdslots beschikbaar. Je kunt het gewenste tijdslot kiezen bij het kopen van de tickets.

► In de voorstelling wordt afwisselend Nederlands en Engels gesproken.

Credits
Van: Julian Hetzel
Met: Kristien De Proost / Lisi Estaras, Pitcho Womba Konga & Jana De Kockere / Simon Baetens
Dramaturgie: Miguel Angel Melgares
Artistiek advies: Sodja Lotker

Productie: Ism & Heit Utrecht (NL) i.s.m. CAMPO Gent (BE)
Coproductie: Frascati Producties (Amsterdam), Standplaats Utrecht, SPRING Festival Utrecht, Schauspiel Leipzig (DE)
Met de steun van: Fonds Podiumkunsten NL, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, We Are Public, Kickstart Cultuurfonds, Vlaamse Gemeenschap & Stad Gent

Bekijk de video

Za 09 april 2022 - 19:50

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Normaal € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Start voorstelling 19:50
 • Deuren open 18:50
 • Verwachte eindtijd 21:00

Anderen bekeken ook

De Meisje

Een monoloog over zelfaanvaarding, familie, liefde en vergiffenis.