Zoeken Menu
Sluit
Mission Molière
 • Toneel

Mission Molière

Het Zuidelijk Toneel

Wo 07 juni 2023 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 17,50
 • Regulier € 22,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15
 • Verwachte eindtijd 21:45

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Soms een hekel aan alles en iedereen. Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater.

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan tout le monde? Gekweld door een onbeantwoorde amour? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Herkenbaar? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater. Oh la la!

350 jaar na de dood van de Franse komedieschrijver Molière, brengen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht de personages uit zijn bekendste stuk De Mensenhater tot leven. Of misschien zijn ze nooit echt doodgegaan. Want ironie, komedie en cynisme is van alle tijden. In deze gemoderniseerde versie, die zich afspeelt in het Parijs van de zeventiende eeuw, geven Sarah en Joachim hun eigen visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid.

Met een Spiegelpaleis als decor en Frans geïnspireerde kostuums is Mission Molière een vrolijke talige komedie die je verschillende vormen van humor laat zien. De pakkende chansons krijg je gegarandeerd niet meer uit je hoofd (“Laat me zingen!"). De personages hebben elk een eigen karakter en worden in Mission Molière in een hedendaags jasje gestopt.

► Over Molière
Molière, geboren als Jean-Baptise Poquelin (1622-1673), was een Franse toneelschrijver en acteur die bekend is geworden met zijn satirische komedies. Hij trad met succes op voor Lodewijk de XIV en zijn hele hof in de zaal van het Louvre. Met Les Précieuses Ridicules opende hij een reeks van ongeveer dertig kluchten en blijspelen die hem beroemd maakten, ook lang na zijn dood. In zijn belangrijkste komedies, zoals De Mensenhater, bekritiseerde hij de sociale omgangsvormen van zijn tijd.

► Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding. De inleiding start om 19.15 uur en is gratis toegankelijk, reserveren is wel verplicht. Je reserveert jouw ticket(s) voor de inleiding bij het bestellen van je ticket(s).

Inleiding door: Kato Cornil. Zij zal ze onder andere ingaan op het repetitieproces en de totstandkoming van deze bewerking van De Mensenhater.
Aanvang inleiding: 19:15
Locatie inleiding: Feniksfoyer
Entree: Gratis

CREDITS
Regie: Sarah Moeremans
Tekst: Joachim Robbrecht
Cast: Gillis Biesheuvel, Alicia Boedhoe, Joep van der Geest, Julia Ghysels, Keja Klaasje Kwestro, Louis van der Waal
Decorontwerp: Dennis Vanderbroeck
Regieassistent: Kato Cornil

► Over Sarah Moeremans
Sinds 2013 werkt Sarah Moeremans met schrijver Joachim Robbrecht. Ze had haar eigen collectief Moeremans&Sons en van 2013 tot 2016 was ze huisregisseur bij het Noord Nederlands Toneel. Van 2017 tot 2020 was ze deel van de artistieke staf van Toneelgroep Oostpool. Daar maakt ze vanuit de vraag 'What's in a fairytale?' de voorstellingen Robin Hood, Bambi en De Rattenvanger. Sarah trad in 2021 toe als vaste regisseur en co-artistiek leider bij Het Zuidelijk Toneel. Sarah’s werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen.

Bekijk de video

Wo 07 juni 2023 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 17,50
 • Regulier € 22,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15
 • Verwachte eindtijd 21:45

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook

Adolf

In de Engelstalige solo Adolf kruipt Pip Utton in de huid van Hitler. In de bunker in Berlijn anno 1945, gaat...

Uitverkocht
Kaarten Info