Zoeken Menu
Sluit
(Met de bus naar) Hollandsch Glorie
  • Toneel

(Met de bus naar) Hollandsch Glorie

Toneelgroep Oostpool

Vr 27 augustus 2021 - 18:30

Amsterdamse Bostheater, Busreis

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Normaal € 39,50

Programma

  • Deuren open 17:30
  • Aanvang 18:30

Musis & Stadstheater Arnhem en Toneelgroep Oostpool maken een toneelreis mogelijk met een bezoek aan de giga zomerproductie Hollandsch Glorie, te zien in de openlucht van het Amsterdamse Bostheater.

De bus vertrekt op vrijdag 27 augustus om 18.30 uur vanuit het Stadstheater. Een uur voor aanvang ben je in het openluchttheater, om alvast te genieten van de sfeer en een drankje. Ongeveer een kwartier na de voorstelling vertrekt de bus en om 0.30 uur ben je weer in Arnhem. Er is een beperkte capaciteit, dus wees er snel bij!

Over Hollandsch Glorie
Het leek Pieter (Thijs Römer) zo’n goed idee. Een nationaal historisch museumpark waar je in de vorm van een toneelstuk kunt zien hoe onze voorouders leefden. Entertaining én educatief: een magische mix! Zijn show in het Hollandsch Glorie park is al tien jaar lang een hit. Maar nu is het 2021 en is iedereen opeens kwaad. Pieter wist helemaal niet dat mensen boos konden zijn op de geschiedenis. Maar het lijkt alsof heel Nederland zich in al zijn verdeeldheid uitspreekt over uitgerekend zijn show. Samen met zijn club acteurs moet Pieter op zoek naar een nieuwe show over onze geschiedenis. Eentje die Nederland eindelijk echt kan verbinden. Met man en macht probeert Pieter zijn levenswerk in stand te houden, maar een botsing met de tijdgeest lijkt onvermijdelijk. 

In deze epische satire trekken we je mee het moeras in dat onze vaderlandse geschiedenis heet. Het voltallige artistiek team van Oostpool klimt in de touwen en trekt alles uit de kast. Laat je overdonderen door epische zeeslagen, tragische liefdesverhalen, tractors, aliens en misschien zelfs een inzicht of twee. En dit allemaal in een giga decor in het mooiste openluchttheater ter wereld.

Het artistiek team van Oostpool bundelt hun krachten
Deze zomer zet het kersverse artistiek team van Oostpool samen een geheel nieuwe spektakelshow neer in het Amsterdamse Bostheater. Regisseur Charli Chung regisseert in co-regie met artistiek directeur Daria Bukvić met Hollandsch Glorie een nieuw geschreven tekst van schrijf- en regieduo Jan Hulst & Kasper Tarenskeen. Met Hollandsch Glorie schreef Tarenskeen nieuw en modern repertoire: een portret over de moderne mens. Het is tijd voor een nieuwe generatie om de geschiedenis te vertellen.

Corona & Toegang
Je bent welkom als je bij vertrek het volgende kan laten zien:
- een theaterticket
- een coronatoegangsbewijs (12+) en een geldig legitimatiebewijs.

Alle bezoekers hebben een coronatoegangsbewijs, maar voor de zekerheid verplichten we toch een mondkapje in de bus (net als in het openbaar vervoer). Na de busreis kom je in het Bostheater. Hier zijn we in de buitenlucht, hoef je daarom géén mondkapje en hanteren we géén 1,5 meter-regel.

Wat is een coronatoegangsbewijs? Er zijn drie mogelijke coronatoegangsbewijzen:
1. Testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 40 uur voor vertrek, verkregen via testenvoortoegang.nl. Alleen testuitslagen van testenvoortoegang.nl zijn geldig voor het Coronatoegangsbewijs. Deze zijn gratis.
2. Vaccinatiebewijs: Volledige coronavaccinatie, met een vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd (EMA.nl).
3. Herstelbewijs: Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van Corona.

Hoe kan ik aan een coronatoegangsbewijs komen? Je koppelt jouw coronatoegangsbewijs aan de CoronaCheck app. Als je dat hebt gedaan, maakt de CoronaCheck app een QR code aan. Deze laat je, samen met jouw legitimatiebewijs, zien aan onze reisleiders voor vertrek. Klik hier om te lezen hoe je aan het coronatoegangsbewijs kunt komen. Let op: Heb je geen smartphone? Of werkt de CoronaCheck app niet op jouw telefoon? Dan kun je een papieren bewijs krijgen. Hoe? Dat vind je hier: https://coronacheck.nl/nl/print/ Mocht je onverhoopt toch hoest-, keel-, benauwdheidsklachten en/of koorts hebben, ga dan niet mee. Meer: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen

Ticket Naast het coronatoegangsbewijs, heb je ook een ticket nodig voor de voorstelling. Dit ticket krijg je per mail toegestuurd en kan vanaf je telefoon worden gescand. Tip: download het ticket ticket in je email voor vertrek naar het Bostheater, i.v.m. beperkt mobiel bereik in het Amsterdamse Bos.

CREDITS
concept: Jan Hulst & Kasper Tarenskeen
tekst: Kasper Tarenskeen
regie: Charli Chung
co-regie: Daria Bukvić
spel: Arber Aliaj, Yara Brand, Laura De Geest, Fjodor Jozefzoon, Joep Paddenburg, Thijs Römer, Michael Schnörr, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger en Sidar Toksöz
dramaturgie: Madelon Kooijman
regieassistent: Laurens van Lottum
scenografie: Studio Dennis Vanderbroeck
kostuumontwerp: Dymph Boss
kostuumatelier: Femke van Neerven, Leila El Alaoui en Niki Verkaar
geluidsontwerp: Jelle Hoekstra
lichtontwerp: Jantje Geldof
techniek: Denson Batteke, Niels Bruynje, Hergen Verheul, Han Verweijen en Bram Visser
productie: Jeroen Heinen
marketing: Daniel Jaspers en Thijs Toonen
beeld: Henri Verhoef
coproductie: Toneelgroep Oostpool en Het Amsterdamse Bostheater

Bekijk de video

Vr 27 augustus 2021 - 18:30

Amsterdamse Bostheater, Busreis

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Normaal € 39,50

Programma

  • Deuren open 17:30
  • Aanvang 18:30

Anderen bekeken ook

Kijk op theater

Kennismaken met theater? Als beginnende kijker meer kennis opdoen over toneel? In deze toneelkijkserie leer je...

Uitverkocht
Kaarten Info