Zoeken Menu
Sluit
Matteo Myderwyk

Matteo Myderwyk

A Brief Nostalgia

Za 17 juni 2023 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 15,00
  • Zitplaats € 20,00

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00
  • Verwachte eindtijd 21:30

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Modern componist en pianist Matteo Myderwyk verruilde in 2022 de stad voor de natuur en verhuisde naar de rand van de Veluwe. Kort na zijn verhuizing maakte hij de Veluwe Suite, acht dromerige liedjes, als een soort intermezzo tussen verlangen (Notes of longing) en nostalgie (A brief nostalgia). Twee jaar na het succesvol ontvangen Notes of longing presenteert hij de opvolger A brief nostalgia, welke vrijdag 16 juni 2023 officieel in release gaat. Op zaterdag 17 juni hebben wij de eer om als allereerste concertzaal van de Veluwe, het debuut mee te maken en horen wij als eerste de verse, klanken van dit nieuwste werk van Matteo Myderwyk in onze Muzenzaal.

Matteo Myderwyk
De jarenlange opleiding als klassiek pianist aan het conservatorium leerde hem vooral om muziek van zijn helden Bach en Messiaen achter te laten en zijn eigen muzikale taal te vinden. Allereerst besloot hij om alle klassieke regels van zich af te gooien, zo belandde hij in de wondere wereld van de free-jazz. Muziek maken zonder vooraf gemaakte afspraken; om als doel te hebben om in het moment muziek te maken. Dit was gelijk de belangrijkste les die hij leerde in deze experimentele periode; muziek staat niet op papier maar wordt in het moment gemaakt.

In zijn eigen studio nam hij verschillende albums op met zeer beperkte apparatuur: vaak niet meer dan een piano en een synthesizer. Vorige zomer verruilde Matteo de stad voor de natuur. Hij verhuisde naar de rand van de Veluwe, waar hij zo het groen in kan lopen. Kort hierna maakte hij Veluwe Suite, acht dromerige liedjes, als een soort intermezzo tussen verlangen (Notes of longing) en nostalgie (A brief nostalgia).

Zijn muziek evolueert constant en zijn liveshows zijn zeer gevarieerd. Vaak genoeg breekt hij met de traditionele wetten door voortdurend te improviseren met keuzes van instrumenten en zo verschijnt hij met een arsenaal aan synthesizers, beatmachines en orgels op evenzoveel verschillende podia. Van een festival, naar een club, een kerk of concertzaal.

A brief nostalgia
A brief nostalgia is het nieuwe album van Matteo Myderwyk uitgebracht op het gerenommeerde Warner Classics, twee jaar na het succesvol ontvangen Notes of longing. -Releasedate vrijdag 16 juni 2023-
De nieuwe plaat bestaat uit twaalf tracks gecomponeerd voor diverse piano's, harmonium, orgel, kerkorgel, synthesizers en drumcomputers.

► Bezoek de website van Matteo Myderwyk

 ►Luister hier zijn nieuwste single Legacy

Bekijk de video

Za 17 juni 2023 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 15,00
  • Zitplaats € 20,00

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00
  • Verwachte eindtijd 21:30

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)